Jakten på konjaksbåten: Ett radioreportage

I Vättern finns en ö som heter Jungfrun. En karg och stenig ö, med endast en fyr på. Mer än så finns inte att hitta på Jungfrun. Intill ön, nere på botten av sjön, finns något som är betydligt mycket mer intressant. Något som legat där i nästan 170 år.

-Folk har börjat köpa vinyl som vin

Rapparen Öris

Försäljningssiffrorna för vinylskivor i Storbritannien är de högsta sedan 1990, rapporterar BBC. Rapparen, poddaren och skivsamlaren Fredric Öris berättar om vad vinylskivorna betyder för honom.

Så håller du kärleken vid liv

Lilian Martinsson samtalsterapeut och socionom, bild på ett hjärta

Femtio procent av alla par skiljer sig och många är rädda för att bli lämnade. Hur gör man för att hålla kärleken vid liv och när gör man slut? 

Lilian Martinsson, socionom och samtalsterapeut, ger svaren i Svf Morgon.

KRÖNIKA: Att välja sida mellan Chrippa och Linnéa

De senaste två veckorna har internets populäraste plattformar exploderat av dramat mellan Chrippa och Linnéa. Vilket socialt medie jag än vänder mig till överöses jag av läckta ljudinspelningar, privata sms-konversationer och människor som debatterar om vilken sida man ska stå på. I strålkastarljuset två människor i en stormig relation. I skuggan av rampljuset ett barn.

KRÖNIKA: Är kärleken verkligen blind?

Collage av Love is blind deltagarna och ett porträtt av Ebba Thapper

Är kärleken verkligen blind? Det är svårt att svara på. Å ena sidan kan inte djup äkta kärlek uppstå utan att man älskar en person helt och hållet. Med fel och brister. Å andra sidan kommer ingen relation bli passionerad utan attraktion, vilket gör kärleken mer vänskaplig.

G-BVQ5VFQ7W4