Löftet om “aldrig mer” klingar falskt​

Foto av taggtråd

I lördags den 27 januari var det minnesdag för Förintelsens offer. En dag som FN benämnt som internationell minnesdag för alla dem som dog. Förintelsen var en fasansfull historisk händelse som kom med ett löfte från omvärlden att något liknande aldrig skulle ske igen, men det löftet klingar falskt.

”Mama I’m a criminal”

Att leva för dagen är ett måste för Ali. Man vet aldrig när det kommer ta slut säger han. Antingen har man skapat problem med fel människor eller så kommer man tvingas avsluta livet själv eftersom man inte orkar med all smärta man har gett andra.

Nora tycker fler borde bli unga mammor​

Sedan flera år tillbaka har Nora vetat att hon vill bli mamma i ung ålder. När Nora var 19 år blev hon gravid med sin första son. Idag är hon 21 år gammal och har precis blivit trebarnsmamma.

”Det går helt enkelt inte att få någon juridisk rättvisa”

I ett gammalt trähus i centrala Jönköping bor Kenneth Jälkhammar. Här har han bott sedan mitten på 1970-talet, och rummen i gårdshuset har han haft i 23 år. Men för en månad sedan blev han vräkt från gårdshuset, och har behövt flytta in alla sina saker i lägenheten.

Tjejen bakom ratten om natten

Alicia Calgren jobbar som lastbilschaufför på Post Nord. I det mansdominanta yrket är det otippat i mångas ögon att en 25-årig tjej på 157 centimeter hoppar ur den stora lastbilen en lördag natt i mörkret för att leverera varor.

– Pappas kusin började och sen är det gammelfarfar, farfar, pappa och nu jag.

RECENSION: Scorsese hypnotiserar med sin briljans

Martin Scorsese upphör aldrig att visa prov på sin storhet som filmskapare. “Taxi Driver”-regissören fortsätter vid 80 års ålder att utmana filmbranschen med detta vågade, mästerliga epos. Den här gången om ett antal mord i Osage-området i Oklahoma under 1920-talet.