Evanoff Group bryter med TV-stjärnan – lägger ner varumärket Paolos


Emil Karlsson och Amelie Marklind från Evanoff Group
Foto: Pernilla Arvidsson
Oklippt med kommunikatör Emil Karlsson och VD Amelie Marklind.

Vid en presskonferens under onsdagen meddelade Evanoff Groups VD Amelie Marklind och kommunikatör Emil Karlsson, att de med omedelbar verkan avslutar allt samarbete med Paolo Roberto och lägger ner varumärket Paolos. Han kommer därmed varken vara delägare eller verksam i företaget.

– Vi vill tidigt klargöra att vi inom Evanoff Group tar tydligt avstånd från all form av kriminalitet, och vi vill inte bli förknippade med sådan verksamhet, säger Emil Karlsson. 

Emil Karlsson menar att eftersom det som inträffat står så långt från Evanoff Groups värderingar fanns inget annat val än att avsluta samarbetet, något som Amelie Marklind håller med om:

– Vi kan inte stå bakom Robertos handlingar och därför såg vi inget annat än att det är bara att avbryta samarbetet.

Ytterligare en anledning till det avslutade samarbetet är enligt Emil Karlsson reaktioner från allmänheten.

– Vi har uppmärksammat, framför allt på sociala medier, att många privatkunder också väljer att bojkotta produkterna. Vi har förståelse för sådana reaktioner hos konsumenterna.

Evanoff Groups har funnits sedan 2013, men det här är enligt dem själva första gången som de tvingas att avsluta ett samarbete på detta sätt. Varumärket Paolos har lagts ner, men eftersom de menar att intresset för italiensk mat fortfarande är stort kommer de att lansera ett nytt varumärke med nytt namn och ny samarbetspartner någon gång under 2021. Vem detta blir vill de dock inte uttala sig om i nuläget.

Det varulager som fanns med produkter från varumärket Paolos har skänkts till organisationen MatSmart där de snart har sålts ut till rabatterat pris. Vinsten kommer skänkas till organisationen Child10

Emil Karlsson beskriver att deras tankar går till brottsoffren och Amelie Marklind avslutar med att beskriva sina reaktioner när hon fick höra vad som hänt.

– Det kom ju som en chock. Och man blev ju frustrerad att en människa väljer att göra såhär och utsätta en annan människa för detta. Då vill vi ta avstånd från detta.

Amelie Länsberg Rylander

j19laam@svf.fhsk.se

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up