Musik och poesi när Kulturhuset uppmärksammade Pride

Statisten underhöll publiken på Nyfiket med sina egenskrivna visor. 

Jönköping.  Under lördagen gick tusentals jönköpingsbor med i Prideparaden. Senare på kvällen tog Kulturhuset tillfället i akt att arrangera en pridekväll med mat, poesi och livemusik.

Kulturhuset är en ideel förening som funnits sedan 1982 och drivs av sina drygt 200 medlemmar. Föreningen håller igång en rad olika verksamheter på Tändsticksområdet, där ibland Nyfiket som under lördagskvällen bjöd sina gäster på underhållning i regnbågens färger.

– Det blir lite musik, lite poesi, buktalare, folk från huset ställer ut konst och vi serverar vegansk pasta,  säger Ester Olsson som förutom lagar maten i köket också står på scen.

Pridekväll är en av tre events som Kulturhuset arrangerar i anslutning till Jönköping Qom Ut. Tidigare under dagen har det funnits chans till både Pridebrunch och Prideloppis.

– Vi ville ha nånting efter paraden. Som folk kan gå vidare till istället för dra hem, det finns ju uteserveringar och nattklubbar men vi ville också ha nåt fast nyktert som alla kan vara med på.

Statisten uppträde

En av de som skrivit upp sig på spelschemat är lärarstudenten tillika vissångaren Johan Arvidsson Lille, eller ”Statisten” som han kallar sig på  scen.

– Jag förväntar mig en liten trevlig, avslappnad, mysig framställning. Jag spelar mina egna låtar, folkliga svenska visor.

Det var på Kulthurset som han började sin musikaliska bana och är precis som Ester involverad i verksamheten.

– Jag hann inte gå med i paraden för jag var med och lagade maten till Pridebrunchen vi hade.

Ett koppel av diverse underhållare avverkar sina alster under kvällens lopp. Och när det är Statisten tur har lokalen fyllts av ett 30-tal personer.  Spelningen innehöll bland annat låtar som ”Varans egentliga värde” och ”Heroindöd”

-Jag tyckte det var jättebra, han hade väldigt gestaltande och abstrakta texter som jag uppskattade, Säger Elsa Franzen efter att sista låten klingat ut. 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.