Forskarna: Därför lockar skräcken

Skrämmande berg- och dalbanor, svindlande bungyjump-hopp och fasansfulla filmer och böcker. Människan suktar efter adrenalinfyllda och otäcka situationer - men varför?

Läs mer!

I mörkret finns barnens rädslor

Jag ber honom visa hur ett spöke kan se ut. Han börjar då rita en oval figur med sina fingrar och berättar att spöken är vita med läskiga, stora, svarta ögon.

Läs mer!

KRÖNIKA: "Hårdrockare dricker väl blod och dyrkar satan"

Människor uppfattar hårdrockare generellt som läskiga och ibland farliga. Men egentligen är det så att de flesta hårdrockare bara är härliga människor som gillar att gå på konserter och ta en öl i goda vänners lag.

Läs mer!
KRÖNIKA: "Hårdrockare dricker väl blod och dyrkar satan"

Halloweens historia - dödsguden från Irland

Idag har allhelgonahelgen för svenska ungdomar och barn allt mer förknippats med halloween. Vad står det för egentligen? Handlar det bara om att klä sig i läskiga dräkter?

Läs mer!

Fobins verklighet: "En ständig panik"

Fobier kan sätta käppar i hjulen för många i vardagen. Spindlar tillhör de vanligaste av dem. För 20- åriga Sila Sahin började det med en mardröm och inte från en händelse i verkliga livet.

Läs mer!

En kväll med Motorsågsmassakern och Mr Hyde

Förtexterna drar igång och en man med mörk röst berättar att filmen vi strax skall se är baserad på en verklig händelse. Vidriga bilder uppenbarar sig med uppgrävda människor från gravar och kroppar på pålar.

Läs mer!
En kväll med Motorsågsmassakern och Mr Hyde

Rashid, 17: "Om jag återvänder dit dör jag"

Rashid Yousef är en av många flyktingar i Sverige som med stor ängslan väntar på ett livsviktigt besked - ett godkännande eller ett avslag på sin asylansökan. - Jag är jättenervös, säger 17-åringen.

Läs mer!

Creepypodden - skräck i digital form

Varför fascineras vi av skräck? Jag ringde upp Jack Werner för ett samtal om skräck och varför hans podd blivit så populär.

Läs mer!

Terrorforskaren: "Folk blir rädda i onödan"

Magnus Norell är en av Sveriges främsta terrorexperter - och han anser att svenskarnas terrorskräck beror på den förhöjda säkerhetsnivån.

Läs mer!
Terrorforskaren: "Folk blir rädda i onödan"

Drömmer du också om att bli journalist? Sök till Journalistlinjen på Svf!