Otto Ekevi: ”Rösta ideologiskt”

Om du går in i vallokalen idag och fortfarande inte vet vad du ska rösta på är det kanske dags att fråga dig själv: Vet jag ens vem jag är?

Riksdagsvalet är ingen skönhetstävling. Det är inte idol, det är inte melodifestivalen. Tanken är inte att du ska rösta på partiledaren som artikulerar bäst eller har snyggast kostym – du röstar på ideologi – inte på en person.

Ändå tycks detta inte vara en självklarhet för många väljare. Väljare står inne i vallokalen och tvekar in i det sista: ››Hm, vilket parti var bäst i valdebatten igår? Vem vann partiledardebatten?‹‹

Om du inte redan vet vilket parti som representerar den värld du vill ha är det dags att du lär känna dig själv. Titta på dig själv innan du röstar fram din omvärld. Vem är du? Vad har du för moral? Vad tycker du är mänskliga rättigheter?

När du står där framför spegeln och lägger halva dagen på att bestämma vad du ska ha för kläder när du går till vallokalen – passa då även på att lägga några minuter på att fråga dig själv vad du står ideologiskt.

Fråga dig själv: Spegel spegel på väggen där – kan jag rösta på detta och se mig själv i spegeln och med stolthet stå för vem jag är?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.