Otto Ekevi: ”Rösta med hjärtat – inte med pengar”

Vilket tåg ska vi ta? Foto: Pixabay

Det är inte roligt att lyssna på politiker längre eftersom ideologier har försvunnit från debatten. Jag är less på att pengar alltid kommer före det mänskliga välbefinnandet.

Det finns gott om av påmålade försäljarleenden i teverutan som alla utlovar allt på menyn från skattesänkningar till billig bensin. Men ingen vågar eller vill ta upp den viktigaste frågan av dem alla; vilket typ av samhälle vill vi ha i framtiden?

Jag står still på stationen och väntar på ett parti som kan övertyga mig om vilket tåg jag ska hoppa på för att ta mig till en attraktiv framtid. Men inget parti tycks erbjuda en sådan destination. Allt jag hör är tröttsamt prat om hur mycket biljetten kostar att skriva ut, hur mycket tåget kostar att tillverka. Bara prat om hur mycket pengar det ska kosta idag för att åka imorgon. Längre än så tycks inte framtiden gälla. Inget om vart destination ligger.

Som väljare bryr jag mig föga om hur budgeten ska omfördelas eller hur mycket skatt som behövs för att få en biljett till utopin – jag skattar mer än gärna hälften av all min inkomst så länge tåget tar mig dit vattnet är friskt, gräset är grönt – så länge jag slipper höra det tröttsamma pratet om procent hit och dit.

Hur mycket pengar kostar det att hjälpa flyktingar? Hur mycket pengar kostar det för en läkare att rädda liv? Hur mycket pengar kostar det att bygga ett tåg som tar oss till en plats där människor och välmående kommer före pengar och skatter och inkomst inte avgör vår framtid? Kosta vad det kosta vill. Rösta med hjärtat, det tycks vara en raritet nu för tiden, pengar finns det redan så det räcker.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.