Jönköpingslaget Hallby tar ikväll emot Skövde och inför matchen har det sålts ca 1250 biljetter. Det är första matchen sedan i höstas som laget spelar inför nästintill fullsatt läktare. Lagets tränare Jesper Östlund tror på en svår men spännande match.

Ikväll kommer återigen publiken återvända till Idrottshuset i Jönköping. Det är Hallby, som innan matchen ligger på plats åtta i tabellen, som tar emot tabelltvåan Skövde. Hallby har tidigare haft svårt mot Skövde men trots det hoppas tränare Jesper Östlund på vinst ikväll. 

 Vi har inget att förlora och kan gå ut och njuta av att vi äntligen får spela framför en stor publik igen. Vi har starkt självförtroende i laget då vi endast haft en förlust de senaste åtta matcherna. 

De senaste två säsongerna har påverkats mycket av alla restriktioner, som nu tagits bort. Arenan i Jönköping kan som mest ta emot 1500 personer, något som Hallby givetvis hoppas på ikväll. De har i skrivande stund sålt ca 1250 biljetter, vilket är en stor skillnad från hur det var innan restriktionerna försvann. Det har pendlat mellan ingen publik och ca 600 personer. I höstas fick de under en kortare period spela med fullsatt läktare när smittspridningen tillfälligt var på en låg nivå, något som spelarna var väldigt glada över. 

Efter matchen mot Sävehof i höstas var många av spelarna väldigt lyckliga. Det var första gången på 18 månader som de fick spela för fullsatt läktare, säger tränare Jesper Östlund.

Inför matchen har Hallby varit ute på bland annat skolor för att försöka få ungdomar att komma och kolla på matchen. Den senaste framgången för svenska herrlandslaget, ett EM-guld, bidrar säkerligen också till att handbollen är så populär i Sverige just nu. 

En som tänkt gå och som ser mycket fram emot kvällens match är Rasmus Johansson från Nässjö. Han spelar själv i B-laget och vet vilken stämning det är när arenan är fullsatt. 

 Det är en speciell känsla med inramningen som blir med fullsatt arena. Både laget och föreningen får en boost av den känslan. 

 Jag tror det blir vinst idag, Hallby vinner med 31-29.

Rasmus har länge längtat efter att gå på en fullsatt match igen och är inte orolig för att bli smittad av viruset. Det pågår fortfarande en pandemi och trots att restriktionerna idag försvinner är det fortsatt en hög smittspridning i samhället. Detta verkar dock inte påverka alla de som hittills köpt en biljett. 

Hur matchen slutar är omöjligt att veta, men oavsett resultat blir det förhoppningsvis en rejäl handbollsfest i Jönköping ikväll.

Hannah Hansson
j21haha@svf.fhsk.se

G-BVQ5VFQ7W4