Anders Rydell: Kulturarvet alltid ett offer i krig​

Både historiskt och även idag är kulturen ett offer när motståndarna vill åt de åtråvärda kulturarven. I vissa fall är kulturen själva grunden till många konflikter.
– Det visar också hur den här plundringen var en del av förintelsen, säger Anders Rydell.

RECENSION: En rask skildring av Napoleons kejsartid​

Tidigare försök i filmhistorien att skildra Napoleon Bonapartes liv har resulterat i både högt och lågt. Det senaste i raden tar en annan vändning och lägger ett udda fokus, inte bara på hans framgångar och nederlag på fältet, utan på kärlekshistorien med Joséphine.

Han känner andarna i studion

Vad femte svensk tror på det övernaturliga enligt Svenska Dagbladet. Håkan Bülow som är både medium och certifierad inom Ghostbusting och healing var med i studion idag. Han berättar om varför han arbetar som det och om det övernaturliga.

RECENSION: Scorsese hypnotiserar med sin briljans

Martin Scorsese upphör aldrig att visa prov på sin storhet som filmskapare. “Taxi Driver”-regissören fortsätter vid 80 års ålder att utmana filmbranschen med detta vågade, mästerliga epos. Den här gången om ett antal mord i Osage-området i Oklahoma under 1920-talet.

Jennie vill erövra skällsordet: ”Jag är en stolt slampa”

Jennie Sjöblom har alltid haft en stark sexlust men har länge saknat ett bra ord för att beskriva sin sexualitet. Stolt slampa är vad hon kallar sig själv för – och det är hon inte ensam om. Fler kvinnor vill äga ordet slampa för att sexuellt frigöra sig själva.

Jönköpings fulaste hus

”Toarullen”, ”Jätten” och Good Morning Hotel – byggnader i Jönköping som många har en åsikt om. Listan på de fulaste husen kan göras lång!  

Final i Eurovision – En förenande kraft?

Det råder Eurovisionfeber inför finalen på lördag som i år håller till i England och närmare bestämt Liverpool. Men åsikter om tävlingen varierar då vissa älskar tävlingen och andra vill absolut inte kolla på Eurovision överhuvudtaget. Har det blivit för mycket av ett kommersiellt jippo över tävlingen och har därav gjort musiken som är hjärtat […]