Kultur/Nöje

Rapparen Öris

-Folk har börjat köpa vinyl som vin

Försäljningssiffrorna för vinylskivor i Storbritannien är de högsta sedan 1990, rapporterar BBC. Rapparen, poddaren och skivsamlaren Fredric Öris berättar om vad vinylskivorna betyder för honom.

Läs mer »
Lilian Martinsson samtalsterapeut och socionom, bild på ett hjärta

Så håller du kärleken vid liv

Femtio procent av alla par skiljer sig och många är rädda för att bli lämnade. Hur gör man för att hålla kärleken vid liv och när gör man slut? 

Lilian Martinsson, socionom och samtalsterapeut, ger svaren i Svf Morgon.

Läs mer »
Collage av Love is blind deltagarna och ett porträtt av Ebba Thapper

KRÖNIKA: Är kärleken verkligen blind?

Är kärleken verkligen blind? Det är svårt att svara på. Å ena sidan kan inte djup äkta kärlek uppstå utan att man älskar en person helt och hållet. Med fel och brister. Å andra sidan kommer ingen relation bli passionerad utan attraktion, vilket gör kärleken mer vänskaplig.

Läs mer »
Ett kollage av flera filmaffischer från svensaka filmer

Hur mår svensk filmindustri?

De senaste åren verkar det som att publiken har svikit svensk film. I en värld där superhjältar, uppföljare och blockbusters regerar på biograferna, har svensk film hamnat någonstans i kläm. Den senaste stora biosuccén var Solsidan, som hade premiär för sex år sedan. En film baserad på en redan populär TV-serie. Vad är det som har hänt de senaste åren med svensk film?

Läs mer »

Så vet du att du är från Jönköping

Blir du tårögd när du tänker på Vättern? Märker du av efter en resa att när du kommer tillbaka att det finns tusen nya byggen runt Munksjön? Då kan du vara från Jönköping. Jönköpingsbon Anders Georgsson berättar om sina upplevelser både i och utanför staden vid Vättern.

Läs mer »

Anders Rydell: Kulturarvet alltid ett offer i krig​

Både historiskt och även idag är kulturen ett offer när motståndarna vill åt de åtråvärda kulturarven. I vissa fall är kulturen själva grunden till många konflikter.
– Det visar också hur den här plundringen var en del av förintelsen, säger Anders Rydell.

Läs mer »