Från mardrömmarnas mörker till frälsning i Jesu namn

Under flera års tid levde Micéla Bergh med mardrömmar och hon jagades av demoner. En trasig barndom utan trygghet och närhet till någon vuxen gjorde att hon ständigt befann sig i ett mörker.

Idag lever hon ett helt annat liv och den enkla förklaringen till det, är enligt henne, att hon blev frälst.

”Det går helt enkelt inte att få någon juridisk rättvisa”

I ett gammalt trähus i centrala Jönköping bor Kenneth Jälkhammar. Här har han bott sedan mitten på 1970-talet, och rummen i gårdshuset har han haft i 23 år. Men för en månad sedan blev han vräkt från gårdshuset, och har behövt flytta in alla sina saker i lägenheten.

Tjejen bakom ratten om natten

Alicia Calgren jobbar som lastbilschaufför på Post Nord. I det mansdominanta yrket är det otippat i mångas ögon att en 25-årig tjej på 157 centimeter hoppar ur den stora lastbilen en lördag natt i mörkret för att leverera varor.

– Pappas kusin började och sen är det gammelfarfar, farfar, pappa och nu jag.

En smakresa utanför Irans gränser

I det lilla samhället Gemla, gömde sig en man med en passion som är lika unik som det vin han skapade. Shahram Soltani har länge haft en dröm som väckte nyfikenhet och förtjusning bland både vinkännare och Iranier runt om världen. Bland många iranska vinentusiaster väcker hans viner ofta känslor av nostalgi. 

Stortalangen om det misslyckade året i Italien

Elias Nordström lämnade i augusti 2022 Jönköping för att leva sin dröm som utlandsproffs i Italien. Skador, dåligt med speltid och bristande kommunikation blev ingredienserna till ett misslyckat år.

Celloläraren Monika om drivkrafterna bakom undervisningen​

Monika Gango Petkoczi har arbetat som cellolärare i nästan trettio år. Hon har utbildat tusentals elever, och har spelat i flera orkestrar. I det här reportaget hör du hennes resa inom musiken, och vad som är drivkraften bakom lärandet.