Reportage

Viktor, 21: ”Skönt att vara utan mobilen”

Att leva i mobilen är verkligheten för de allra flesta av oss. Vi messar, mejlar, kollar instagram, tiktok dygnet runt. För många följer mobilen till och med in på toaletten. Men så är det inte för 21 åriga Viktor Karlsson-Gren från Bankeryd.

Läs mer »

En värld utan TikTok ​

Det finns mycket bra saker med sociala medier. Men frågan är om de tar bort kreativiteten från människor, om vi tappar de sociala koderna när vi umgås bakom skärmar? Klara Yaftali 12 år, har sin bestämda uppfattning om hur det skulle vara om TikTok eller andra sociala medier inte fanns.

Läs mer »

Jakten på konjaksbåten: Ett radioreportage

I Vättern finns en ö som heter Jungfrun. En karg och stenig ö, med endast en fyr på. Mer än så finns inte att hitta på Jungfrun. Intill ön, nere på botten av sjön, finns något som är betydligt mycket mer intressant. Något som legat där i nästan 170 år.

Läs mer »
Ett kollage av flera filmaffischer från svensaka filmer

Hur mår svensk filmindustri?

De senaste åren verkar det som att publiken har svikit svensk film. I en värld där superhjältar, uppföljare och blockbusters regerar på biograferna, har svensk film hamnat någonstans i kläm. Den senaste stora biosuccén var Solsidan, som hade premiär för sex år sedan. En film baserad på en redan populär TV-serie. Vad är det som har hänt de senaste åren med svensk film?

Läs mer »
Ett montage på en gravidmage och Ramona Dalengren som blev mamma när hon hade en ätstörning.

Att bli mamma som ätstörd

Att jag har valt att skriva om ätstörning med fokus på graviditet är ingen tillfällighet eller slump. Detta är någonting som ligger mig nära och som jag har funderat på till och från de senaste åren.

Läs mer »

Bög i bibelbältet – staden på efterkälken

I Jönköping lever ett rykte. Det sägs att det är svårt att vara bög, lesbisk, eller ha någon annan typ av sexuell läggning som sticker ut från heteronormen. Det sägs också att många HBTQ-personer just därför flyttar ifrån staden. Är det en förlegad föreställning, eller ligger det någon sanning i det?

Läs mer »

Från mardrömmarnas mörker till frälsning i Jesu namn

Under flera års tid levde Micéla Bergh med mardrömmar och hon jagades av demoner. En trasig barndom utan trygghet och närhet till någon vuxen gjorde att hon ständigt befann sig i ett mörker.

Idag lever hon ett helt annat liv och den enkla förklaringen till det, är enligt henne, att hon blev frälst.

Läs mer »
G-BVQ5VFQ7W4