Reportage

Lilian Martinsson samtalsterapeut och socionom, bild på ett hjärta

Så håller du kärleken vid liv

Femtio procent av alla par skiljer sig och många är rädda för att bli lämnade. Hur gör man för att hålla kärleken vid liv och när gör man slut? 

Lilian Martinsson, socionom och samtalsterapeut, ger svaren i Svf Morgon.

Läs mer »
Ett kollage av flera filmaffischer från svensaka filmer

Hur mår svensk filmindustri?

De senaste åren verkar det som att publiken har svikit svensk film. I en värld där superhjältar, uppföljare och blockbusters regerar på biograferna, har svensk film hamnat någonstans i kläm. Den senaste stora biosuccén var Solsidan, som hade premiär för sex år sedan. En film baserad på en redan populär TV-serie. Vad är det som har hänt de senaste åren med svensk film?

Läs mer »
Ett montage på en gravidmage och Ramona Dalengren som blev mamma när hon hade en ätstörning.

Att bli mamma som ätstörd

Att jag har valt att skriva om ätstörning med fokus på graviditet är ingen tillfällighet eller slump. Detta är någonting som ligger mig nära och som jag har funderat på till och från de senaste åren.

Läs mer »

Bög i bibelbältet – staden på efterkälken

I Jönköping lever ett rykte. Det sägs att det är svårt att vara bög, lesbisk, eller ha någon annan typ av sexuell läggning som sticker ut från heteronormen. Det sägs också att många HBTQ-personer just därför flyttar ifrån staden. Är det en förlegad föreställning, eller ligger det någon sanning i det?

Läs mer »

Från mardrömmarnas mörker till frälsning i Jesu namn

Under flera års tid levde Micéla Bergh med mardrömmar och hon jagades av demoner. En trasig barndom utan trygghet och närhet till någon vuxen gjorde att hon ständigt befann sig i ett mörker.

Idag lever hon ett helt annat liv och den enkla förklaringen till det, är enligt henne, att hon blev frälst.

Läs mer »

Tjejen bakom ratten om natten

Alicia Calgren jobbar som lastbilschaufför på Post Nord. I det mansdominanta yrket är det otippat i mångas ögon att en 25-årig tjej på 157 centimeter hoppar ur den stora lastbilen en lördag natt i mörkret för att leverera varor.

– Pappas kusin började och sen är det gammelfarfar, farfar, pappa och nu jag.

Läs mer »

En smakresa utanför Irans gränser

I det lilla samhället Gemla, gömde sig en man med en passion som är lika unik som det vin han skapade. Shahram Soltani har länge haft en dröm som väckte nyfikenhet och förtjusning bland både vinkännare och Iranier runt om världen. Bland många iranska vinentusiaster väcker hans viner ofta känslor av nostalgi. 

Läs mer »