Att bli mamma som ätstörd

Ett montage på en gravidmage och Ramona Dalengren som blev mamma när hon hade en ätstörning.

Att jag har valt att skriva om ätstörning med fokus på graviditet är ingen tillfällighet eller slump. Det är någonting som ligger mig nära och som jag har funderat på till och från de senaste åren.

Hur är det att bli gravid och genomföra en graviditet där kroppen förändras och växer okontrollerat, när man tidigare har haft en ätstörning med en förvrängd kroppsbild, där allt fokus har varit på kroppen?

Jag har träffat två kvinnor som varit sjuka när de blivit gravida. Jag har också pratat med en barnmorska som möter dessa kvinnor i sitt yrke. Som experter inom ämnet har jag pratat med en överläkare och professor i psykiatri med inriktning mot ätstörningar. Samt en journalist och författare som har skrivit mycket om hur det är att bli mamma med ätstörning.

Detta är en artikelserie i 5 delar.

Ladda ned och läs hela artikelserien

Reporter

Sandra Andersen

Journaliststuderande

Dela gärna

Senaste artiklar

G-BVQ5VFQ7W4