På mindre än en vecka har två bränder anlagts på Kärrhöksgatan på Råslätt, något som har fått studenterna att känna obehag.
-Första gången som jag såg det blev jag livrädd, säger Meliha Ceciunjanin som bor i området.

Den kvinna som häktades misstänkt för att ha anlagt branden i tvättstugan på Kärrhöksgatan 98-100 i Råslätt under helgen, släpptes kort därefter. Enligt uppgifter från Jönköpingsposten ska kvinnan ha erkänt sig skyldig till branden, som är en av flera anlagda bränder på Kärrhöksgatan under den senaste tiden. Åklagaren ansåg dock att det inte fanns tillräckliga skäl för att hålla den misstänkta kvinnan kvar i häktet. Vid tio-tiden igår kväll utlöstes en ny brand, den här gången i granntrapphuset.

Att den tidigare misstänkta kvinnan nu har släppts har skapat oro bland studenterna som bor i de utsatta trappuppgångarna. En av de som bor i trappuppgång 98 och som såg gårdagens brand i grannhuset, är studenten Petra Bodin.
-Det är otäckt om det är någon som bor här och som dessutom har tillgång till alla hus. Jag hoppas det var sista gången nu, säger hon.

Många menar också att de känner sig osäkra, då de ännu inte vet så mycket om gårdagens händelse och då heller inte de anställda på Vätterhem får uttala sig om det inträffande. Och även om vissa hävdar att de anlagda bränderna har varit ett samtalsämne under en lång tid, har de senaste dagarnas inträffande varit pådrivande. Peter Marklund, butiksföreståndare på ”Fyndet- second hand” i Råslätt säger:
-Det märks att det är något som folk pratar om, men det märktes tydligare i augusti till september, då det var som värst och mer koncentrerat, säger han.

Elin Igelström

Ett svar