Lördagens Öppet Hus på Svf - ”En väldigt lyckad dag”

Öppet Hus på Svf kom och gick med cirka 300 besökare. Enligt flera linjeledare var dagen helt klart en succé. 

– Vi hade kanske 10-15 personer som var intresserade, vilket var betydligt mer än förra året då vi bara hade några stycken, säger Anders Linsmo linjeledare på Bibellinjen.

Mellan 200-300 personer besökte Svf under lördagen och på flera olika ställen på skolan kunde man få information, möta elever, träffa lärare och även vara med i livesändningen som Journalistlinjen höll i och som pågick under hela dagen.

En annan linje på skolan som hade flera besökare var Grafisk Design & kommunikation. Leif Stålhammar som är linjeledare, var nöjd med dagen och upplevde att det var många som var intresserade.

– I stort sett pratade jag med sökande hela tiden mellan 11 och 14, säger han.

Södra Vätterbygdens folkhögskola är populär

Vilken av alla linjer som drog mest besökare är svårt att säga, men att Södra Vätterbygdens folkhögskola är populär är helt klart. Anders Georgsson som är rektor känner sig väldigt nöjd med att så många besökare kom till Öppet Hus på Svf och tycker att upplägget för dagen fungerade bra.

– Jag tycker att det blev en väldigt lyckad dag. Tre timmar går fort! Väldigt kul också att gamla elever kommer och hälsar på och pratar med de nya besökarna.

Finns det något man kan göra annorlunda till nästa år?

– Kanske skulle man ha knutpunkten i huvudentrén till nästa år. Det har vi haft tidigare år och det har fungerat väldigt bra. Det har även gjort att besökarna blir lite mer samlade.

Här nedan kan man se livesändningen från Öppet Hus på Svf.

Reporter

Rikard Benny Liljegren

Journaliststudent

Dela gärna

Senaste artiklar

G-BVQ5VFQ7W4