Kärlek är en viktig del av livet. Att känna att man efter en tung och jobbig dag har någon att komma hem till som finns där för en i vått och torrt oavsett vad som händer. Men det är inte alltid enkelt att dejta och hitta sin trygga punkt i livet. Många människor har en väldig längtan efter att träffa någon.

För många människor är att dejta och träffa en person att dela sina minnen och dagar med en självklarhet. Att skaffa barn, resa till värmen med hela familjen eller bara njuta av att umgås en lördagskväll i soffan tillsammans med sin partner. Men det är långt ifrån en självklarhet att skaffa villa, Volvo och vovve tillsammans med någon. 

Allt för många människor lever i ofrivillig ensamhet av en rad olika anledningar som alla egentligen är lika sorgliga oavsett vad det beror på. Många kämpar med att dejta och träffa rätt person att spendera sin tid med. En av dessa är Felizia från Jönköping.

Vad är det svåraste med att hitta någon att leva med?

Det kan även kännas svårt att hitta kärleken när man haft en del dejter men man inte får känslan av att någon av dem känns helt rätt. Inte heller om man känner att det inte riktigt klickar med de olika personerna man träffat. Att kommunikationen fungerar bra är oerhört viktigt när man träffar en annan människa, att känna samhörighet över språkets barriärer är något man absolut inte ska underskatta.

Vad har varit det svåraste i dina tidigare relationer?

Vad är det då som gör att det kan vara så svårt att hitta någon? Det är naturligtvis väldigt individuellt och svårt att svara på. Är det att vi i dagens samhälle har för höga krav? Att det är lättare än någonsin att träffa nya personer digitalt och därav går man vidare utan att verkligen ge personen ytterligare en chans för att se om det faktiskt är någon som är värd att fortsätta dejta? 

Vad är lättast att använda tycker du? En dejtingtjänst eller att träffas ute bland folk?

Men det är så viktigt att inte tappa hoppet. Att hålla huvudet högt och försöka på nytt för det finns någon för alla människor där ute. Men det kan vara svårt. Framför allt om tiden rullar på och man kanske blir mer och mer bekväm med att vara ensam och därav blir ännu mer kräsen, eller att man helt enkelt inte hittar den person man letar efter. Det finns också personer som mår dåligt och känner att man inte räcker till och därav tappar både självförtroende och hoppet över att hitta någon. 

Hur ser du på din dejting i framtiden?

Och det är just det som Felizia gör på slutet av intervjun. Att hitta någon att skratta tillsammans med, det är så otroligt viktigt att ha roligt både med vänner men även i dejtandet. Det är i skrivande stund mycket oroligheter runt omkring i världen. Det är viktigt att i svåra stunder oavsett om det är i världen, livet i allmänhet eller kärlekslivet, komma ihåg att hålla ljuset och lågan uppe. För trots allt är ju kärleken evig när vi är tillsammans, eller vad säger ni?

G-BVQ5VFQ7W4