dreamhack
Dreamhack har två år på kontraktet kvar med Elmia. Nu storsatsar arrangörerna på en internationell FIFA-turnering.
– Att EA har valt att samarbeta med just Dreamhack känns väldigt speciellt då man kopplar samman FIFA med e-sportens och gamingens hem, säger Joel Hildingsson.

För första gången kommer det hållas en internationell FIFA-turnering i Jönköping.

Kontrakterade spelare
50 000 besökare väntas röra sig upp till Elmia för att se eller delta i Dreamhack 2016. Det årliga evenemanget fortsätter i Jönköping och i år kommer presenteras en stor internationell FIFA-turnering som en nyhet.
– Det intressanta med Fifa är att europeiska storklubbar har kontrakterat spelare som spelar på Playstation eller Xbox. Det är en ball utveckling av e-sporten, säger dreamhacks pressansvarig Fredrik Nyström till JP.

Världsdistributören EA sports har valt att vara med och samarbeta med Dreamhack. FIFA-spelet kommer att pryda Elmia med en stream med tre professionella casters. Gruppspelen startar på torsdagsförmiddagen och slutspelet med finalen avslutar på lördag.
– Det är över 300 anmälda och finns chans att på plats komma och anmäla sig. är en av dom bästa startfälten som någonsin varit om ansökningarna stämmer, säger 16-åringen Joel Hildingsson som är admin och domare under tävlingarna.

LÄS MER: De får inte bygga på sin egen tomt – efter 48 år gammalt kommunbeslut

Proffset på plats
Dessutom väntas proffsen komma till tävlingen. Det står klart att PSG:s danska nyförvärv kommer vara på plats och spela.
– Vi kommer få se dom största namnen från Sverige, Danmark, Tyskland och England. Paris Saint-Germain:s senaste nyförvärv Agge kommer.
Prissumman på 10 000 dollar lockar intresse. Men det finns en annan fördel som lockar lite mera.
– Ja det är en rätt fin summa, 10 000 dollar varav 5 000 dollar till vinnaren. Men det som lockar mest är att vinnaren får ett wildcard till regionals, vilket är det sista kvalsteget till VM i FUT, säger Joel Hildingsson som får vara med och hjälpa till på den stora scenen.
Om några tjejer kommer att delta är ännu oklart, men Joel Hildingsson säger att det är fritt fram för alla som är över 13 år att anmäla sig.

LÄS MER: De får inte bygga på sin egen tomt – efter 48 år gammalt kommunbeslut

G-BVQ5VFQ7W4