First Aid Kit tillbaka till Huskvarna efter sjukdom

first aid kit, Klara och Johanna Söderberg i vita klänningar i en lada
Systrarna Klara och Johanna Söderberg, First Aid Kit. Pressbild. Foto: Luger

Den 26 november 2023 skulle First Aid Kit komma till Huskvarna Folkets park för deras fjärde konsert där, men konserten ställdes in dagen innan. Den 13 Januari 2024 är det äntligen dags för försök nummer två av den efterlängtade konserten.

I oktober gav sig systrarna Klara och Johanna Söderberg, First Aid Kit, ut på sin nya turné “Visions of the past”. När biljetterna skulle släppas uppmanade Huskvarna Folkets Park de som ville gå på konserten att “hänga på låset” när biljetterna skulle släppas. De räknade med ett högt tryck och det blev det verkligen. Teaterladan i parken kan ta in en publik på 700 personer och på mindre än en minut var varenda biljett såld. Konserten skulle ha ägt rum i november, men dagen innan konserten skickades ett meddelande ut till alla biljetthållare att konserten hade blivit inställd och att bandet skulle återkomma med ett nytt datum.

“Johanna har varit sjuk och vi hade hoppats att hon skulle vara bättre till konserterna, men hon har ingen röst och känner sig fortfarande inte så bra så vi fattade det svåra men nödvändiga beslutet idag” skrev systrarna Söderberg på Instagram.

Nytt datum

Några dagar efter den inställda konserten i Huskvarna kom det ett nytt mejl till alla biljetthållare som förklarade att det hade hittats ett nytt datum för konserten, den 13 januari 2024. Då fick de som hade köpt biljetter till den första konserten valet att antingen att ha kvar biljetterna eller få pengarna tillbaka. 

Vad publiken kan vänta sig

”Visions of the past” är en hyllningsturné till deras 16-åriga karriär inom musikbranschen och planen är att de ska ta med sig åskådarna på en resa från deras första EP Drunken Trees till deras senaste album Palomino. 

“Det kommer att vara en mer avskalad akustisk spelning, precis som det var när vi började spela. Det här är något vi har velat göra länge och känns så himla roligt att det äntligen blir av”, skriver systrarna Söderberg på Instagram

Reporter

Rebecca Hektor

Rebecca Hektor

Journaliststuderande

Dela gärna

Senaste artiklar