Tidigare Svf-student kan bli årets europeiska journalist: ”Helt galet”

Tidigare Svf-student kan bli årets europeiska journalist: ”Helt galet”
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

SVT:s Elin Jönsson har rapporterat flitigt från kriget i Ukraina. Nu kan den före detta Svf-studenten bli årets europeiska journalist. När Prix Europa ska dela ut priset är hon en av de nominerade. 

– Det är helt galet. Jag har varit tvungen att läsa det flera gånger för de andra nominerad är så tunga personer och stora journalister jag har beundrat och följt i massor av år. Jag blev jätte, jättehedrad över att vara med på listan, säger hon i fredagens Svf morgonstudio. 

Den ukrainska nyhetssidan Kyiv Independent är också nominerad. Men också olika ryska journalsiter, varav en vann nobels fredspris i fjol. 

Elin Jönsson hoppas en journalist som kämpar för demokrati och yttrandefrihet dagligen får utmärkelsen. Frågar man henne är det någon annan som blir årets europeiska journalist. 

– Jag räknar verkligen inte med att vinna eftersom det här är personer som kämpar dagligen på ett helt annat sätt. Jag är i kriget i Ukraina, sen kan jag åka hem till lugnet och barnen och demokratin. Då har jag det skönt i Sverige i några veckor och sen åker jag tillbaka igen. 

Hör Elin Jönsson från 1:35 i spelaren ovan
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Viktor Fridén

Scroll Up