Fyndläge på begagnade elbilar – rimligare priser

För ett år sedan var det huggsexa om elbilarna och man kunde sälja sin bil dyrare än man köpte den. Leveranstiderna på nya elbilar var årslånga. Nu är prisbilden en helt annan.
– En begagnad Audi Q4 ligger just nu på ett rimligare pris, säger Jakob Kinberg, bilförsäljare.

Kriget i Ukraina och brist på halvledare har de senaste åren lett till långa leveranstider på nya elbilar. Men nu kan man få en sprillans ny elbil mycket snabbare än tidigare. Det har i sin tur lett till att priset på begagnade elbilar har sjunkit.

– Nu är leveranstiderna bättre och det har lett till att vi har fått in fler begagnade bilar. Innan kunde man som privatperson köpa en ny Audi Q4 och sälja den ett år senare och få mer än vad man köpte den för. Detta är den största anledningen till att priserna har sjunkit på just den modellen. En begagnad Audi Q4 ligger på ett rimligare pris just nu, säger Jakob Kinberg, bilförsäljare på Atteviks i Jönköping.

Det har under en lång tid varit goda tider för bilförsäljarna med många som velat köpa nya elbilar. Både nya och begagnade. Men att priserna på begagnade elbilar sjunker bekymrar inte Jakob. Att priserna på begagnade elbilar sjunker bekymrar inte Jakob, även fast de får mindre pengar för bilen.  

– Lägre priser lockar fler kunder och man får jäkligt mycket bil för pengarna om man tittar på en Audi e-tron framför allt. Elbilar är fortfarande ganska så nytt så vi har inte så många begagnade elbilar. I lagret just nu har vi sex eller sju, säger Jakob Kinberg. 

Bland företag är nya elbilar fortfarande väldigt populärt då många företag har krav på att plocka ut en ny elbil som tjänstebil, berättar Jakob Kinberg. En ny elbil ligger fortfarande väldigt högt i pris, närmare miljonen, men just nu kan du alltså köpa en begagnad elbil för ett billigare pris än tidigare. 

Författare

Olle Carles

Journaliststuderande 

Dela gärna

Senaste artiklar

G-BVQ5VFQ7W4