Inget förbundskaptensjobb för Jönköpingsprofilen- var tvåa på lista

Efter ryktena om att bli ny förbundskapten så förlänger Jimmy Thelin med Boråsklubben Elfsborg. Thelin som låg på andra plats på Betssons lista om ny förbundskapten.

Jimmy Thelin har blivit smått helgonförklarad för J-Södra, som han tränade mellan 2014-17. Redan första säsongen som tränare för klubben slutade man på en 4:e plats i Superettan. Vilket var den bästa placeringen på 40 år. Men det är den andra säsongen med klubben som blivit speciell. Då man för första gången sedan 1969 säkrade spel i Allsvenskan. 2017 lämnade Jimmy Thelin J-Södra för att träna IF Elfsborg.

Förhandlingar som gått i kras

Det har visat sig vara väldigt svårt att få fram ett namn till ny förbundskapten för det svenska landslaget. Det avslöjades i höstas att f.d Östersund och Chelsea tränaren Graham Potter ska ha tackat nej till jobbet.

Tidigare i januari avslöjades det att BP:s tränare Olof Mellberg ska vara bara detaljer från att bli ny förbundskapten. Men bara några dagar efter avslöjandet så kom det fram att förhandlingarna med Olof Mellberg kraschade, och han tackade nej till jobbet.

Efter Olof Mellbergs nej så har även norrmannen Ole Gunnar Solskjaer tackat nej till förbundskaptens-jobbet.  

I Betssons odds-lista på vilken som nu kommer att ta över efter Janne Andersson, ligger nu Jimmy Thelin tvåa efter Tony Gustavsson.  

Ryktats om en flytt länge

F.d J-Södra tränaren har ryktats bort från Elfsborg under en längre tid. Det har funnits rykten om en flytt till de brittiska klubbarna: Swansea City och Sunderland. 

Nu förlänger istället Jimmy Thelin med Boråsklubben. Ett kontrakt som sträcker sig till säsongen 2026.

Reporter

foto av Oskar Almswik

Oskar Almswik

Journaliststuderande

Dela gärna

Senaste artiklar

G-BVQ5VFQ7W4