Jönköpings Södra klarade nytt kontrakt i Superettan, men letar febrilt efter en ny huvudtränare som efterträder sparkade Andreas Jankevic.
– Vi för samtal med några olika personer. Ambitionen är att få det klart så fort som möjligt, säger J-Södras sportchef Hans Lindbom.

Efter att huvudtränaren Andreas Jankevic fick lämna sin post i slutet av säsongen står platsen som huvudtränare tom hos J-södra. Klart är att sportchefen Hasse Lindbom, som klev ner i båset under säsongsavslutningen, inte kommer att fortsätta där, utan återgå till sportchefsysslan.
– Vi håller på och jobbar intensivt. Vi har några olika personer vi ska göra intervjuer med, säger Hasse Lindbom.
Alla de personerna har erfarenhet från elitnivå, och Lindbom säger att man hoppas ha något klart inom två veckors tid.
Även på spelarsidan förs det intensiva samtal, både med spelare i truppen som har utgående kontrakt såväl som spelare från andra klubbar.
Bland de spelarna i truppen har det surrats med kring Kalmar FF-lånen Petter Lennartsson och Daryl Smylie. Lennartsson fick inget förnyat kontrakt av KFF och Lindbom bekräftar att man för samtal med försvararen. Smylie å andra sidan åkte på en korsbandsskada under säsongen och kommer vara borta från spel en bra bit in på nästa säsong.
– Han är alltid aktuell, men först till nästa höst i så fall, säger Lindbom.
Succéspelarna Pär Cederqvist och Kristoffer Fagercrantz ser också ut att stanna.
– De har kontrakt till nästa säsong, kommenterar sportchefen.
Det är också klart att ett flertal spelare lämnar klubben, i dagsläget är det Daniel Karlsson, Patrik Redo, Johan Karlefjärd, David Blomkvist samt Eddie Avdic. Var dessa hamnar är inte klart. Dessutom återvänder den från Kalmar utlånade Marcus Thorbjörnsson till ostkusten.