Jenni Asserholt är taggad inför slutspelet som inleds 1 mars. Foto: Privat
Jenni Asserholt är taggad inför slutspelet i SDHL som inleds 1 mars. Foto: Privat


SDHL:s grundserie är färdigspelad och snart är det dags för slutspel. Igår färdigställdes kvartsfinalerna och HV71 fick laget inga andra valde – nämligen Modo. Förra säsongen åkte Jönköpingslaget ut i kvartsfinal men kaptenen Jenni Asserholt har tillsammans med sina lagkamrater andra planer i år.
– Vi har lagt grunden för att bli ett bra lag, säger hon.

HV71:s damlag hade inför säsongen i SDHL planen att komma bättre än fjolårets sjätteplacering i tabellen. Nu är grundserien avslutad och planen gick i lås och man blev fyra. Ambitionerna är nu höga inför vad som komma skall.
– Vi går för att vinna och är hungriga, säger Jenni Asserholt som bär kaptensbindeln i HV71.

Tack vare topp fyra-placering innebär det hemmafördel i det kommande slutspelet och motståndaren i kvartsfinalen blir Modo – som ingen annan valde trots att de var det sist placerade laget i tabellen på slutspelsplats.
– Modo är ett bra lag som har många duktiga skridskoåkare. Vi hade tajta matcher mot dem under grundserien men i ett slutspel blir det helt andra förutsättningar.

Luleå blev vinnare av serien för andra året i rad och fick i och med det välja kvartsfinalmotståndare först. Valet föll på Brynäs. Tvåan Djurgården valde Leksand och Linköping AIK. Alltså fanns bara ett återstående lag kvar för HV71.
– Vi fick ta det lag som var över. Men i ett slutspel måste man slå alla lag för att vinna så det spelade ingen roll, säger Asserholt om deras motståndare.

Inför slutspelet väntar tuffa utmaningar där man måste slå storlag som Luleå och Linköping, lagen har dominerat ligan under de senaste åren och för att andra ska ta sig förbi krävs något extra.
– Nyckeln är att fokusera på vår egen prestation. Sen är det otroligt inspirerande att möta dem och vi använder det som motivation.

Och hon menar att det finns en bra känsla i gruppen och man är väl medveten om var klubben står.
– Det handlar mycket om att våga tro på oss själva, om man ser på den resan vi har gjort med HV71 så har det hänt väldigt mycket på kort tid. Det är en modern förening och jag tycker vi har lagt grunden för att nå stora framgångar i slutspelet, förklarar hon.

Stödet från supportrar är något som Asserholt anser är otroligt viktigt och efter rekordmatchen som nyligen ägde rum är förhoppningen att slutspelshockeyn lockar ännu mer.
– Jag hoppas att de som var på rekordmatchen kan komma tillbaka, vi behöver allt stöd vi kan få. Det vore helt fantastiskt.

Kvartsfinalerna inleds 1 mars och spelas i bäst av tre där Modo börjar på hemmaplan innan matchserien skiftar till Jönköping.

G-BVQ5VFQ7W4