''Vi ska vinna sexan'' - Kompisgänget startar ny fotbollsklubb

Kompisgänget tröttnade och startar nu Jönköpings yngsta fotbollsförening. Far och son duon Hamid och Emil Smajic berättar om hur gemenskapen och att göra roliga saker tillsammans kommer att vara i fokus.

Jönköping Torpa Bollklubb

Det kommer Jönköpings yngsta klubb att kallas.

– Vi vill göra roliga grejer tillsammans, säger Emil Forsberg Smajic till JP.

–Och Erbjuda en plats för spelare att trappa ner i en bra gemenskap, fyller sportchefen Hamid Smajic i med när journalistlinjen.nu pratar med honom.

Ett kompisgäng som huserat i division 3 klubben Jönköpings BK kände efter en raketresa från sexan till trean på 5 år att träningsmängden tog upp för mycket tid.

Därför bestämde sig kompisarna för att bilda en egen fotbollsklubb.

–Vi var många som ville trappa ner lite, inte ha så långa resor till bortamatcher och inte träna lika ofta. I mitt fall, jag fyller 30 i år och känner att jag inte vill lägga den tiden på fotboll längre säger Emil.

Bland grundarna finns far och son duon Hamid Smajic och Emil Forsberg Smajic. Familjekänsla och gemenskap är någonting de båda trycker hårt på när de pratar om klubben.

Hur kommer det sig att ni är många som lämnar JBK då?

– Majoriteten är från JBK och vi kände att vi inte ville vara kvar där. Istället ville vi vara ett eget lag. Typ ett b-lag eller på något sätt samarbeta med JBK. Vi vill vara en förening som genomsyrar gemenskap, vänskap och som vill vinna säger Emil.

Emil berättar att laget från och med årets säsong kliver in i seriespel. För kompisgänget kommer det betyda den lokala division 6 JKPG med bland andra Aledals IK, Barnarps IF och Torpa FF. Dessutom har man anmält sig till Toyota cup.

Målsättningen är att omgående klättra i seriesystemet.

Foto av nya fotbollsföreningen JTBK

–Vi ska kunna ta oss till fyran, minst

– Vi ska först spela några träningsmatcher. Sedan när seriespelet börjar är tanken att vi ska vinna sexan. Men vi är ett bra lag så vi ska kunna ta oss till fyran, minst. Ett stabilt lag i fyran, sedan får vi se. 

är ni inte lite kaxiga för att vara nykomlingar?

– Vi ska gå upp redan första året säger klubbchefen Hamid Smajic.

Var befinner sig klubben om fem år, tror du?

Ett stabilt lag i fyran och en klubb som spelare kan hitta tillbaka till glädjen ifall de tappat den säger Hamid

Logotyp JTBK
Den nya klubbens logotyp. Gjord av Måns Hemgren. ''Örnarna'' blir klubbens smeknamn.

Det blir två tråkiga år

Laget kommer att tränas av Alen Korjenic som även han har ett förflutet i JBK men också Assyriska IK och IK Tord. 

I dagsläget är truppen 20-22 namn stor. En av spelarna som skrivit på är skyttekungen Isac Jankovic. ökänd i Jönköpingsfotbollen för sina pansarvagnsliknande egenskaper och gedigna målskytte.

–Det blir två tråkiga år nu i de här divisionerna, men det ska bli roligt att få spela tillsammans med kompisgänget igen, även om nivån i ”sexan” är sisådär säger Isac Jankovic i exklusiv intervju med journalistlinjen.nu

–Jag kommer med mycket erfarenhet, ledaregenskaper, vinnarskalle, passion och kravställningar. Förhoppningsvis en hel del mål också säger han och skrattar.

Isac som har varit kapten i division 3 laget JBK en lång period vill gärna fortsätta med det i sin nya klubb.

–Det är ett ärofyllt uppdrag att bära bindeln. Jag tror att jag har många bra kaptensegenskaper.

Reporter

Niklas Hagberg

Journaliststudent

Dela gärna

Senaste artiklar

G-BVQ5VFQ7W4