Musikern William Christensen från Lessebo har levt ett destruktivt liv med droger sedan yngre tonåren, men han bestämde sig för att söka hjälp och har nu lyckats vara drogfri i ett halvår.

William är uppvuxen i Eskilstuna och kände sig rastlös i den lilla småstaden. Han sökte sig därför till gatorna och till betongen om kvällarna. Många nätter spenderades utomhus.

– Jag hamnade i fel umgänge vilket gjorde att jag hamnade i väldigt destruktiva beteenden. Jag ville söka action och tänkte att jag kunde ta hand om mig själv. Jag har varit rastlös så länge jag kan minnas, säger han.

I tjugoårsåldern bestämde han sig att flytta från Eskilstuna till Lessebo, då drogerna och destruktiviteten gick över styr.

– Allt eskalerade. Det blev mer och mer droger och destruktivitet. Det gjorde så jag ville söka mig därifrån. Jag träffade också en partner långt från Eskilstuna, det gjorde så jag kunde få en nystart.

Efter många försök att bli fri från drogerna bestämde William sig för att söka hjälp på allvar för ett halvår sen, vilket har gått bra för honom.

– Nu får jag hjälp från beroendecenter och rehabiliteringen. Det motiverar mig väldigt mycket till att fortsätta hålla mig ren.

Hör honom berätta mer om sin resa i intervjun nedan.

Foto: Olle Rydqvist
William släpper på sin födelsedag den 15 September låten ”När du gråter” som handlar om missbruket och om hur det påverkade hans relation med sin mamma. 

Reporter: Olle Rydqvist

J20ryol@svf.fhsk.se

G-BVQ5VFQ7W4