Så här tycker provdeltagaren om SVF

Foto av Joelle Adolfsson

Nu är årets provdag för alla sökande till vår kära journalistlinje över. Dagen har bestått av ett allmänbildningstest, intervjuer och en uppgift att skriva en nyhetsartikel som handlade om EU.

Joelle Adolfsson från Huskvarna har varit på skolan under dagen och hon tror att journalistyrket hade passat henne då hon är nyfiken och hon tänker även sig själv som en social person. 

– Jag söker till journalistlinjen för att jag gillar texter och att skriva. Södra Vätterbygdens Folkhögskola är också en skola som har bra rykte och det känns rimligt med en tvåårig utbildning.

Från början tänkte Joelle att skolan var ganska liten, men ändrade uppfattning efter att ha pratat med elever på skolan. Av det lilla hon sett tycker Joelle att det verkar finnas en trevlig stämning på skolan. 

– Det känns som att det inte är så svartvitt, utan att man kan känna sig fri att umgås över linjerna, säger hon.

Det Joelle tycker är extra spännande är att komma nära en person. Hennes dröm är inte att jobba på SVT eller någon stor tidning. Om hon skulle börja jobba som journalist hade det betytt mer för henne att jobbet skulle ge henne möjligheten att komma nära människor.

Om du kommer in på utbildningen, vad har du för förväntningar då?

– Det jag tänker är nummer ett att få lära sig det journalistiska hantverket. Sedan att vara flexibel i yrket och det förstår jag att det tänket finns här. Att både lära sig den klassiska tidningsjournalistiken men även mer modern teknik med poddar och tv, avslutar Joelle Adolfsson.

provdag på svf

Reporter

Hedda Törnquist

Hedda Törnquist

Journaliststuderande 

Dela gärna

Senaste artiklar

G-BVQ5VFQ7W4