Så mycket kostar julborden i Jönköping

Julen står inför dörren och julborden är uppdukade runt om i Jönköping. Vad är det på julbordet som lockar, och vad är ett acceptabelt pris? Kalle Svensson berättar om sina traditioner kring julbordet.

Jönköpings julbord varierar i pris. Det billigaste julbordet kostar 200 kronor, och det dyraste julbordet  landar på 900 kronor. 

Vad säger du om att ett julbord kostar 900 kronor?

– Det är galet faktiskt, säger Kalle Svensson.

Brukar du ofta gå ut och äta julbord?

– Jag skulle inte säga att jag är en riktig julbordskille, jag går sällan ut och äter julbord. Det blir ju på julafton istället. Men det är samma käk varje år, och samma som på påsk och jul så det är inte så speciellt. Men det är gott.

Vad har du för favorit på julbordet?

– Köttbullar och prinskorv, finns inte det på julbordet är det inget julbord. Annars är jag inte så kräsen av mig, så jag käkar vad som serveras. Jag gillar kött liksom, så då måste det finnas.

Finns det något du absolut inte äter?

– Som sagt är jag inte så kräsen så det finns nog inte som jag absolut väljer bort. Men det fanns några saker jag gillade mer innan, som när jag var liten, då gillade jag rödbetssalladen men har tappat det lite nu, säger Kalle Svensson.

Lagar du något själv?

– Nej, det är mormor och farmor som fixar. Vi gör det som vi vet att vi är bra på. De är bra på matlagning och jag är bra på att äta.

Reporter

Philip Cigård

Journaliststuderande

Dela gärna

Senaste artiklar

G-BVQ5VFQ7W4