Så överlever du sommarens festivaler

Sommaren är runt hörnet, vilket innebär att det snart även är dags för årets festival-säsong att gå av stapeln. En musikfestival kan skapa minnen för livet, men kan även vara krävande både fysiskt och psykiskt. Så här är tipsen du behöver för att göra upplevelsen så bra som möjligt!

1. Drick vatten
Detta är det absolut viktigaste tipset på hela listan!

Att gå på endast en konsert kan kännas som ett träningspass, så tänk dig hur du kommer att känna dig efter en heldag av konserter. Att vara mitt i folkhavet under en konsert och känna sig svimfärdig är inget som rekommenderas. Så tänk på att dricka vatten hela dagen för att minska risken för yrsel, illamående och dylikt.

2. Sköna skor
Något som verkligen kan förstöra en festivalupplevelse är smärta i form av skoskav och ryggont. För att förebygga och minska uppkomsten av dessa festival-förstörare finns det en enkel lösning – sköna skor. Strunta i att köpa ett par nya, fina och extremt obekväma skor, bara för att de passar perfekt till din festivaloutfit. Strunta i klackar och alla former av skor som du innerst inne vet kommer att innebära smärta i slutändan. Ta ett par sneakers eller gympaskor. Du kommer att tacka dig själv i slutändan!

3. Solkräm
Det går nästan aldrig att lita på väderleksrapporterna. Vädret kan ändras från spöregn till strålande sol på bara några minuter. Plötsligt står man där i sin regnponcho medan solen tränger sig igenom och inser att man snart kommer att grillas. Så ha med dig solkräm i din väska även om det står att det inte ska vara soligt på hela dagen! 

4. Handsprit/våtservetter
Att gå på festival är oftast inte den mest sanitära upplevelsen. Det finns alltid något ställe man kan uträtta sina behov på, men det finns sällan något ställe som man kan tvätta händerna på. Så tänk på att ta med dig antibakteriell handsprit och/eller våtservetter som du kan använda som substitut. 

5. Planera i förväg
Sista tipset på listan är att planera i förväg vilka artister och band som du verkligen vill se, så att du inte går miste om något som du har sett fram emot. Kolla upp spelschemat i förväg och om det finns någon festivalkarta, så att du enkelt kan planera vart du ska och när du ska dit. Då slipper du stressa runt på festivalområdet och kan istället ta det lugnt och ha kul!

Några av årets svenska festivaler

  • THUNDERFIELD – 31 maj-1 juni, Jönköping
  • SWEDEN ROCK FESTIVAL – 5-8 juni, Sölvesborg
  • BAYSIDE FESTIVAL – 12-13 juli, Helsingborg
  • STORSJÖYRAN – 26-28 juli, Östersund
  • WAY OUT WEST – 8-10 augusti, Göteborg

Reporter

Rebecca Hektor

Rebecca Hektor

Journaliststudent

Dela gärna

Senaste artiklar

G-BVQ5VFQ7W4