Så vet du att du är från Jönköping

Blir du tårögd när du tänker på Vättern? Märker du av efter en resa att när du kommer tillbaka att det finns tusen nya byggen runt Munksjön? Då kan du vara från Jönköping. Jönköpingsbon Anders Georgsson berättar om sina upplevelser både i och utanför staden vid Vättern.

Skulle du säga att du är en tvättäkta Jönköpingsbo?

– Det får jag ändå erkänna. Jag har bara bott två år i Göteborg annars hela mitt liv i Jönköping. Jag är född i Taberg, en och en halv mil söder om stan. Där bodde jag i 20 år, sen har jag bott kvar i Jönköping på lite olika adresser, förutom en kort sväng i Göteborg, säger Anders Georgsson.

En av de kändare sakerna med Jönköping, är den beryktade kebabpizzan. 

Tycker du synd om alla som inte ätit Jönköpings kebabpizza med pommes?

– Så är det. Framförallt såsen. Det är fler än Håkan Juholt som gillar den, som under sitt ambassadörsuppdrag sägs längta hem till Sverige och kebabsåsen i Jönköping.

Har du någon gång gått upp till stadsparken för att se djuren och blivit besviken?

– Det har hänt, och då när man snackat upp någon som kommit på besök och när.

Anders Georgsson anser att man som Jönköpingsbo tycker att det är en fin park, men när man försöker prata med en utomstående som inte varit i stan om det, är det lätt att det blir något av en besvikelse.

Vad är det bästa med Jönköping?

– När jag bodde i Göteborg så saknade man såklart mycket vänner och familj, men något av det bästa med Jönköping är vattnet. Om jag skulle sakna en sak så är det Vättern, att få bo vid sjön, säger Anders Georgsson.

Men vattnet är inte det enda bra med Jönköping.

– Sen finns många andra saker, kebab, och HV71 såklart!

 

Reporter

Philip Cigård

Journaliststuderande

Dela gärna

Senaste artiklar

G-BVQ5VFQ7W4