Under torsdagen talade Stefan Löfven på Hoppets Torg i Jönköping. Flera personer trotsade regnet och lyssnade på statsministerns tal.
– Det är viktigt för mig att vara här, säger Stefan Löfven.

Under dagen har Stefan Löfven besökt flera platser i Jönköpings län som en del av sin valkampanj. Kampanjbussen har stannat i bland annat Ödeshög, Gränna och Tranås. På eftermiddagen befann han sig i ett regnigt Jönköping där JournalistlinjenSVF träffar honom.

– Jag åker runt i hela landet nu inför valet och försöker åka till flera platser på samma dag. Jag tycker om att vara i Jönköping och besöker gärna staden, säger statsminister Stefan Löfven.

Valrörelsen är inne i sin sista slutspurt nu med bara en dryg vecka kvar till valet. Stefan Löfven tycker att allt känns bra inför valet den 9 september.

– Det känns väldigt positivt, vi har ett parti som är riktigt på tårna med medlemmar och förtroendevalda som är ute och knackar dörr som aldrig förr, säger Löfven och fortsätter:

– Vi har under året värvat 10 000 medlemmar till partiet vilket är ett riktigt styrkebesked. Jag känner trygghet och en styrka i det vi har gjort för landet och den riktning vi är på väg i.

Stefan Löfven menar att de ska se till att fortsätta investera i skolorna, omsorgen samt höja pensionerna och motverka skattesänkningar för de rika.

Den viktigaste valfrågan för Stefan Löfven är däremot välfärden. Han menar att man har lyckats vända budgetunderskottet till ett överskott vilket gör att den finansiella styrkan som behövs för att stärka upp välfärden nu finns där.

– Nu kan vi genomföra det största välfärdsprogrammet i modern tid vilket ska bidra till att skapa trygghet. Om välfärden fungerar blir det mindre av extremismen, motsättningen och polariseringen i samhället. Det är det samhällsbygget som jag vill fortsätta, säger Stefan Löfven.

Imorgon fortsätter statsministerns kampanjbuss till Östergötland med stopp i Mjölby och Norrköping.

G-BVQ5VFQ7W4