Stortalangen om det misslyckade året i Italien

Elias Nordström lämnade i augusti 2022 Jönköping för att leva sin dröm som utlandsproffs i Italien. Skador, dåligt med speltid och bristande kommunikation blev ingredienserna till ett misslyckat år.

Redan som 17-åring gjorde han mål för J-Södra i superettan och var en viktig spelare i laget. Han var en eftertraktad spelare bland klubbar utomlands. Valet föll på den italienska klubben AC Pisa. Precis som det välkända tornet i staden blev hans år inte helt lyckat. 

– Jag ångrar inte året. Men jag önskar att jag hade tagit något år till i Sverige, innan jag lämnade, säger Elias Nordström

Tillbaka i J-Södra

Nu när han tillbaka i hemstaden och spelar med sin gamla klubb. Vad som händer när lånet med J-Södra går ut vet ingen. Hör honom berätta om tiden i Italien och vad det har betytt för honom. 

Reporter

Olle Carles

Journaliststuderande

Dela gärna

Senaste artiklar

Stortalangen om svåra tiden i Italien

Elias Nordström lämnade i augusti 2022 Jönköpings Södra för den italienska klubben AC Pisa. Året i Italien blev verkligen inte som Elias hade hoppats på och framtiden med Pisa är väldigt oklar. Skador, dålig speltid och bristande kommunikation speglade hans år i Italien. Ett år efter övergången till Italien var han åter tillbaka i Jönköping, men nu på lån. 19-åringen blickar nu tillbaka på sitt första år i den utländska fotbollen.

G-BVQ5VFQ7W4