Idag släpps restriktionerna. För många studenter ligger nu en tuff tid bakom med bland annat undervisning på distans. Men trots att det lättar är det inte bara jubelrop idag. Filippa Arenius på Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping är orolig över utvecklingen.

– Jag är orolig, men det känns ändå lite annorlunda den här gången.

Många ungdomar i Jönköping planerar att gå ut ikväll. Restriktionerna hävs och man får bland annat gå på konserter och andra sociala tillställningar.

– Det känns förväntansfullt och väldigt roligt men jag tycker att man inte riktigt får slappna av än. Dock tycker jag att det ska bli skönt att kunna umgås med folk och och kunna träffa vem man vill, säger Filippa Arenius som går på Musiklinjen. 

Hon ser också fram emot att kunna uppträda med skolan utan restriktioner men oron består fortfarande.

– Samtidigt känner jag mig orolig. Restriktionerna har ju släppts förut och då har corona kommit tillbaka så det är klart att jag är lite rädd. Vi kommer dock fira lite på Musiklinjen ikväll genom att spela tillsammans och umgås, säger Filippa Arenius.

Vissa ser fram emot att kunna uppträda eller gå på konserter och vissa vill bara kunna träna som vanligt igen. Erik Hansson som går på Södra Vätterbygdens folkhögskola vill kunna träna kickboxning, och han är, till skillnad från Filippa, inte så orolig över att viruset kommer tillbaka.

Träning är också en sak som många har längtat efter under corona. Foto: Pixabay.

– Det är ganska gött att det lättas upp men jag har inte tänkt jättemycket på det den senaste tiden. Det är mest inom träningssammanhang där jag kommer märka skillnaden. Jag är heller inte så orolig att det kommer tillbaka. De flesta är så vana vid situationen och det kommer nog ta lång tid innan folk kommer släppa det helt och hållet.

Erik tränar kickboxning och är taggad på att kunna träna utan att bli stoppad av restriktioner men han ska inte fira med något speciellt för att de nu slopas.

Axel Strandberg
j21stax@svf.fhsk.seJ

G-BVQ5VFQ7W4