Höglandet i lågor. Tre bränder på samma natt. Foto: Temabild.
Höglandet i lågor. Tre bränder på samma natt. Foto: Temabild.

Strax innan klockan 21 igår kväll larmades räddningstjänsten till en första, av tre, bränder i tät följd på Höglandet.

Första larmet som inkom gällde en villabrand i Myresjö-Bodafors. Den andra, en dryg timma senare, gällde en brand i Karsborg då ett hus på landet var helt övertänt. Det tredje larmet inkom halv ett på natten då en ladugård i Sjövik, Norra Sandsjö, var övertänd. Inga personer kom till skada och släckningsarbetet pågick under natten men kunde avslutas under morgonen. Räddningstjänsten ser inga naturliga orsaker till branden.

– Det finns misstanke om att bränderna är anlagda och det kommer därför göras en teknisk undersökning på plats idag, säger polisens presstalesman Jan Lagerqvist.

En 20-årig man stoppades igår eftermiddag av polisen i en rutinkontroll vid Flaskebo ut mot Mullsjö. Mannen saknade helt körkort och anmäldes därför för grov olovlig körning.

Bilen som 20-åringen körde hade han fått låna av en vän, vilket gör att vännen också blir anmäld för grov alternativ olovlig körning.
– Mannen lånade ut bilen till en person som helt saknade körkort vilket gör honom till medbrottsling. Han anmäls därför för grov alternativ olovlig körning, säger polisens presstalesman Jan Lagerqvist.

Melinda Kåremalm
jbeol14@svf.fhsk.se

G-BVQ5VFQ7W4