DSC_0495

 

 

 

 

 

 

Kalmar kommun har satsat hårt på sin turism i Spanien för att locka spanjorerna till Småland, och även Jönköping har gjort stora satsningar på sin Spanienturism.

   – Vi har bland annat anordnat en radiotävling tillsammans med Kalmar i spansk radio där två personer kunde vinna en resa till Småland, säger Emilia Sundberg som har varit ansvarig för Jönköpings turism i Spanien på Smålands Turism.

I förra veckan så visade Kalmar Airport upp siffror på hur många spanjorer som rest till och från Småland med tanke på deras omfattande satsningar. Resultatet var inte vad man hade förväntat sig då det visade sig att knappt fem spanjorer per flygning löst biljett, i snitt.

Från Jönköpings flygplats så visade man upp ett bättre resultat, men har valt att inte räkna sina resenärer efter nationaliteter utan bara det totala antalet utländska resenärer, där Herman Larsson, Marketing Manager på Jönköping Airport, säger att 650-700 utländska resenärer rest med deras 63 flygningar till och från Girona.

På Smålands Turism har satsningen på Spanien genomförts i flera olika steg. Man lade till ett språkalternativ på sin hemsida, spanska, för att det inte fanns någon information om Småland som gick att få på spanska på annat håll.

Man anordnade också en radiotävling tillsammans med Kalmar där man kunde vinna en resa till Småland. Genom radioinslag i spansk radio på helgerna som pratade om Spanien så kunde man vinna en resa för två till Spanien, där man landade i Jönköping, åkte hyrbil genom landskapet och åkte hem från Kalmar.

Jakob Romeborn

G-BVQ5VFQ7W4