TV4-programledaren: “Om man är nyhetsnörd som jag är så är mitt jobb fantastiskt”

TV4-programledaren: “Om man är nyhetsnörd som jag är så är mitt jobb fantastiskt”
1 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Peter Lindgren är programledare på TV4:s riksredaktion i Stockholm. Med 22 år på samma arbetsplats har han ännu inte tappat suget för journalistiken.
– Om man tycker journalistiken är rolig kan man gå hur långt som helst, säger han.

TV4:s programledare Peter Lindgren har alltid haft ett speciellt sug för journalistiken. Efter journalistutbildningen på SVF har karriären gått spikrakt uppåt.

– Jag har alltid velat bli journalist. Dessutom hade jag lite för dåliga betyg för att komma in på journalisthögskolan. Jag började läsa Jurist men sedan fick jag nys av den här journalistutbildningen på SVF. Då hoppade jag av juriststudierna och satsade på journalistspåret, säger Peter Lindgren.

Vad gjorde att du ville börja läsa journalistik?

– Från början var det någon slags nyfikenhet på hela världen och att få vara ute och resa. Ju mer tiden gått så har jag förstått att det finns ett helt annat sätt att göra ett journalistiskt arbete på. Att granska, avslöja och helt enkelt vara en del av granskningen av makten tycker jag är viktigt.

Peter har sedan sedan många år tillbaka varit programledare på TV4-nyheterna. Han har dock haft ett intresse för både radio och tidningsjournalistik.

– Jag började med radio efter utbildningen och sen så fick jag frågan att jobba som programledare för TV4 Uppland. Sedan dess har jag jobbat i TV-rutan, säger han och fortsätter.

– Jag började på TV4:s riksredaktion år 2000 och har varit där sedan dess. Från början trodde jag Tidning skulle vara min grej men så blev det inte.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa är att jag får sitta mitt i nyhetsflödet. Jag tycker det är spännande och väldigt utmanande. Om man är nyhetsnörd som jag är så är mitt jobb fantastiskt.

SVF blev en bra start på Peters karriär och han tycker verkligen inte att det är fel att testa på.

– Om man har drivet och suget så skulle jag absolut ge tipset att söka en sådan här utbildning. Då får man se om man hamnar rätt helt enkelt. Det som är bra med SVF:s utbildning är ju att man får testa på det allra mesta. Det är en bra förberedelse till en lång journalistkarriär. Om man tycker journalistiken är rolig kan man gå hur långt som helst.

Axel Strandberg
j21stax@svf.fhsk.se

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Axel Strandberg

Scroll Up