Jönköpingssonen Simon Karlsson Adjei går från klarhet till klarhet och har på bara ett halvår bytt Assyriska och division 1 mot allsvenska Varberg. Karlsson Adjei har väntat länge på detta steg och har ambitioner att nå högre än så.
– Jag har varit redo länge, och jag vill väldigt mycket med fotbollen

För 27-årige Simon Karlsson Adjei har det senaste året varit en enda lång framgångssaga. I fjol kom han tvåa i skytteligan då han på 29 matcher öste in 25 mål för Assyriska Turabdin i division 1 södra. Ett facit som väckte stort intresse hos de större klubbarna och mindre än ett halvår senare spelar han i allsvenska Varberg. Flytten ner till Halland anser han själv ha gått smärtfritt och han trivs redan bra i sin nya hemstad.
– Varberg är ju en mysig stad och här får jag spela allsvensk fotboll. Det är klart att jag  mår bättre när jag får fokusera på fotbollen, säger han.

Den första tiden i Varbergs grönsvarta mundering ser han bara positivt på och hävdar att det gick snabbt att komma in i laget och att han har blivit väl omhändertagen av såväl spelare som lagkamrater. Att gå från division 1 till allsvenskan har dock inneburit en stor omställning i såväl tempo som intensitet på planen.
– Det är klart att det var tufft i början, jag minns passen på försäsongen, men man kommer in i det och man måste vara snabb i det man gör, säger han med ett skratt och menar att bytet till Varberg också inneburit en extra dos med press.
– Det är ju liksom inte som att spela division 1 matcher liksom, klart man känner mer press, men det är på ett positivt sätt.

 I Varberg har målproduktionen fortsatt och Karlsson Adjei har efter sju matcher hunnit göra två av lagets nio mål. Karlsson Adjei känner själv att han under tiden i Varberg har hunnit göra stora framsteg och är fortsatt driven att utvecklas ännu mer. 
– Ibland tittar jag tillbaka på hur jag spelade i division 1 och jag känner att mitt spel har blivit bättre.

För laget har det dock gått sämre och Varberg ligger i nuläget på en trettondeplats av sexton lag med endast två vinster. Detta berör dock inte Simona Karlsson Adjei nämnvärt då han istället menar att tabellen inte riktigt talar sanning. 
– I matcherna mot storklubbarna tycker jag att vi har haft lite oflyt, så tabellen ljuger lite grann, men vi är inte oroliga, vi kommer ta oss högre upp, inget snack om saken. 

Trots att han under denna säsong har tagit stora steg är det ingen tvekan om att han har som ambition att utvecklas ännu mer och han har redan nu satt upp nya mål som han vill nå. Men mer än så vill han inte säga.
– Jag håller dem för mig själv, så får vi se vart det leder, säger han hemlighetsfullt.

Adam Fischer

j20fiad@svf.fhsk.se