Vanligare att lägenheter hyrs ut via internet

Foto: Pixabay

Allt fler lägenheter köps med syftet att hyras ut, detta utan tillåtelse. Det är tjänster som Airbnb som hjälper till med detta. Anledningen till att fler lägenheter hyrs ut på det här sättet är att det finns mycket pengar att tjäna, det rapporterar TT.  

Det blir allt vanligare att personer använder sig av blocket och Airbnb till att hyra ut sina lägenheter. Enligt en undersökning som branschorganisationen Fastighetsägarna Stockholm gjort visar att 75 procent av korttidsuthyrningar genomförts utan tillstånd från bostadsrättsföreningen. En anledning till den höga siffran kan bero på att de som vill hyra ut sin lägenhet vet att de förmodligen inte kommer få tillstånd av bostadsrättsföreningen, det menar Sven von Randow, chefsjurist på Fastighetsägarna.

Undersökningen skickades ut till 2500 bostadsrättföreningar tidigare i år. 662 föreningar svarade och av dem var bara 5 procent positivt inställda till korttidsuthyrningar via tjänster som Airbnb. Enligt undersökningen så tillåter inte 62 procent av bostadsföreningarna i Stockholm korttidsuthyrningar.  

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up