Idag kom massvis med besökare till Södra Vätterbygdens folkhögskola på skolans Öppet hus. Besökare fick chans att ställa frågor till elever och lärare och få lite känn på skolans olika linjer. Det här säger eleverna om varför de valde att studera här.

JOURNALISTLINJEN

Martin Klevelid, Journalistlinjen FOTO: Liza-Marie Magnusson

Varför valde du Journalistlinjen på Svf?

–Man får testa på allting och när man väl kommer ut till jobbet kan man redan väldigt mycket. Det finns också goda chanser att få ett jobb. Det är det roligaste jobbet jag har haft, man vet aldrig vad som kommer hända, säger Martin Klevelid.

GRAFISK DESIGN OCH KOMMUNIKATION

Lucas Arvidsson, Grafisk design och kommunikation. FOTO: Liza-Marie Magnusson

Varför valde du Grafisk design och kommunikation på Svf?

–Jag ville göra något kreativt. Jag hade jobbat i några år. Det är en väldigt praktisk linje. Det bästa är att man får göra så mycket olika grejer, det är inte bara att man sitter och pluggar och läser, säger Lucas Arvidsson.

BIBELLINJEN

Lovisa Ålund, Bibellinjen. FOTO: Liza-Marie Magnusson

Varför valde du Bibellinjen på Svf?

–Det är väldigt roligt och man träffar väldigt många roliga människor. Man får lära sig mycket om bibeln, och lär känna sig själv. Det bästa är alla klasskompisar, säger Lovisa Ålund.

MUSIKLINJEN

Annie Sarafian, Musiklinjen. FOTO: Liza-Marie Magnusson

Varför valde du Musiklinjen på Svf?

–Jag valde musik på Svf eftersom jag själv var på Öppet hus och tyckte att det verkade vara en bra skola. Den ligger bra till, både nära till stan och till skogen. Musikutbudet är brett genremässigt, det uppskattar jag. Det bästa med skolan är gemenskapen, internathänget och att spela med sina kompisar varje dag, säger Annie Sarafian.

ALLMÄN LINJE

Wilma Olsson, Allmän linje. FOTO: Liza-Marie Magnusson

Varför valde du Allmän linje på Svf?

–Det är bättre än gymnasiet för att det är alla möjliga typer av människor som går här, både åldersmässigt och personlighetsmässigt. Det är mer som att gå på universitetet fast på gymnasienivå, säger Wilma Olsson.

FILM OCH MEDIEPRODUKTION

Simon Ramsö, Film- och medieproduktion. FOTO: Liza-Marie Magnusson

Varför valde du Film- och medieproduktion på Svf?

–Jag ville fortsätta inom det kreativa spåret. Som musikproducent och poddklippare ville jag bredda mig lite mer, då valde jag film och media. Det bästa är att man har så mycket kreativ frihet och får uttrycka sig själv, säger Simon Ramsö.

Liza-Marie Magnusson
j22mali@svf.fhsk.se

G-BVQ5VFQ7W4