Under två dagar i juni ska Sveriges 50 bästa U19 spelare i handboll testa sina vingar under två träningsdagar i Alingsås och Stockholm. Bland de 50 spelarna finns två Hallbyspelare i form av 17-åringarna Emma Shepherd och Andrea Tidstrand.
– Kul och välförtjänt, konstaterar Hallbys tränare Joachim Löfstedt

I höstas debuterade 17-åringarna Emma Shepherd och Andrea Litstrand för Hallbys seniorlag i damernas handbollsallsvenska. Och nu är de båda uttagna till en av U19 landslagets träningsdagar. Hallbys tränare Joachim Löfstedt har tränat de båda sedan länge och tror att detta bara är början för Hallbys två unga stjärnskott.
– Det är två tjejer som vill framåt och som vill utvecklas på alla moment, säger han.

När Löfstedt fick beskedet blev han glad även om beskedet inte kom som någon chock för honom. 
– Inte alls oväntat då de båda två har haft en positiv utveckling i allsvenskan som förstaårsseniorer, konstaterar Löfstedt som menar att såväl Litstrand som Shepherd har stor potential att bli ännu bättre.
– Jag är övertygad om att de kommer ta för sig ännu mer den kommande säsongen. 

Litstrand och Shepherd är två av totalt 50 spelare som förbundskapten Patrick Svarvén kallat till U19 landslagets två träningsdagar. Hälften av spelarna, däribland Litstrand och Shepherd kommer träna i Alingsås den 9 juni och resterande i Stockholm dagen därpå. Utifrån lägret ska Svarvén sedan ta ut en trupp till U19 EM som i juli kommer gå av stapeln i Slovenien där Sverige har hamnat i samma grupp som Ryssland, Slovakien och Portugal.

Adam Fischer

j20fiad@svf.fhsk.se

G-BVQ5VFQ7W4