Det har under lång tid rått delade meningar kring Tändsticksområdet och i vilken riktning det gamla tegelområdet ska utvecklas. Den senaste debatten handlar om höghushotellets vara eller icke vara. 

I tisdags anordnade Hall Media #jkpgåsikt. Debatten handlade om hur man kan utveckla Tändsticksområdet och göra det mer attraktivt. På plats fanns politiker och andra berörda människor bland andra Susanna Ståhl, driftsdirektör på Quality Hotel samt Sebastian Dahlander från föreningen Tändsticksområdets vänner. 

– Det var väldigt intressant. Jag har förstått att det är omdebatterat ämne i Jönköping. Det har kommit in frågor men också påhejande från många lokala intressenter. Många vill att vi ska komma hit och många har redan sökt jobb trots att hotellet inte är färdigbyggt, säger Susanna Ståhl, driftsdirektör på Quality Hotel

Men långt ifrån alla är nöjda med det planerade hotellbygget. Inte minst föreningen Tändsticksområdets vänner som inte var det minsta intresserade av en dialog.  

– Det var en väldigt märklig approach tycker jag. Jag gick fram efteråt och frågade om vi kunde sitta ner och prata lite om hur de tänker men det fanns inget intresse för något samtal. Det är jag ovan vid, fortsätter hon

Projektet har kritiserats på flera olika sätt. Bland annat hur höghushotellet passar in i stadsbilden men också hur byggprocessen ska gå till.

– Det lät som att de skulle öppna upp hotellet typ nästa vecka. Jag tror att fler och fler undrar om det ens kommer bli något hotell. Det finns väldigt mycket oklarheter och problem men det pratar man inte om, säger Sebastian Dahlander från föreningen Tändsticksområdets vänner

– De vill få det att framstå som att läget är under kontroll men hon (Susanna Ståhl) satt bara och slängde ur sig massa floskler. Dem vill bjuda in folk till samtal för att lösa de problem de står inför. Hade de velat ha folks åsikter så hade de frågat i ett tidigare skede. Hur ska man få ett 18 våningar högt hus att smälta in i ett 150 år gammalt industriområde? Det går inte. 

För Tändsticksområdets vänner är det ett självklart beslut att avbryta byggnationen av höghushotellet och föreningen kommer att kämpa vidare för sin sak. 

– Vi kommer att fortsätta opinionsbilda och lyfta fram fakta. Men också att prata om konsekvenserna och vilka alternativ som finns, avslutar han

G-BVQ5VFQ7W4