Järabackens skidanläggning har haft en stark säsong under vintern, trots att pandemin ställt till det för andra branscher. Under sportlovsveckan vällde skidåkarna till skidanläggningen.
– Restriktionerna har varit väldigt gynnsamma för oss, säger Adam Ekström som är ledamot för styrelsen i Slalomklubben.

Skidåkning är en het trend under sportlovsveckorna. Foto: Pixabay

Skidåkarna har inte besökt fjällen i samma utsträckning som andra år, och på grund av det har besökarantalet varit högt.
– Det har ökat mycket. Väldigt många människor har besökt oss i år. Entusiaster, ungdomar ,barnfamiljer och äldre. Säsongen har varit bra, säger Adam Ekström.

Järabacken har trots den höga temperaturen fortfarande öppet för sina skidskolor, men den breda allmänheten har slutat besöka skidanläggningen för säsongen. Adam ansvarar för driften av backen och berättar att det har gått väldigt bra för att vara södra Sverige. Han hoppas att intresset för skidåkning kommer öka i framtiden. Adam berättar:
– Vår inkörningsport är våra skidskolor, och det har varit så många deltagande att vi varit tvungna att göra fler grupper. Det gör oss gott att det varit så många besökare under sportlovet. Det är då alla kommer för att åka skidor, och nu framåt mars dör det ut som vanligt.

Säsongen tar alltså snart slut, även om temperaturen skulle sjunka igen.
– Konstsnön tål mycket mer än vanlig snö, men det handlar snarare om att folk inte kommer hit längre. Nu är det bara skidskolorna och eventuella entusiaster, förklarar Adam.

Mattias Altgärde
J20alma@svf.fhsk.se

G-BVQ5VFQ7W4