Hon föddes i Huskvarna, har bott i Linköping, Aneby, Skara, Nässjö innan Laurice Cherfan hamnade i Nicaragua. Med drömmen om att leva på musiken och en plan av att bli eventplanerare i, drömmer hon sig bort till Spanien. Vem är egentligen Laurice Cherfan?

Jag möter Laurice precis utanför receptionen på Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping. Man reagerar snabbt på hennes hårsmycke och hennes graciösa kläder som hon har med sig på grund av det kalla vädret. Hon tar med sig sina kläder och följer med mig ner till där intervjun är tänkt att äga rum. Stämningen är hela tiden glad och man märker snabbt att Laurice är en positiv människa. Vi sätter oss ner och hon börjar berätta om sitt liv.

Laurice bor i Jönköping och pluggar på Allmän linje på Folkhögskolan men drömmen är inte att stanna i den småländska staden. Hon vill komma långt med musiken och hon vill inte göra det i Sverige. För 8 år sedan bodde Laurice i Nicaragua med sitt ex och det var också där hon började jobba med musiken. Under tiden i Centralamerika började hon sjunga och var med i både radio och TV på grund av musiken. 

Hon flyttade hem igen på grund av personliga omständigheter, började praktisera i secondhand butik och som servitris och efter några år valde hon att plugga upp sina betyg från gymnasiet. Då valde hon Södra Vätterbygdens folkhögskola på Allmän linje. 

Drömmen är jobba med musiken och när Laurice berättar om det lyser hon upp som en sol. Man märker att musiken betyder väldigt mycket för henne när leendet blossar upp. Plugget gör hon dock för att kunna utbilda sig som eventplanerare i Spanien om hon inte skulle gå hela vägen med musiken. Men hennes produktion av låtar vill hon verkligen förtydliga vikten av. Hon beskriver att det är musiken som får henne att gå upp på morgonen. Efter att ha pratat med Laurice märker man att den passionen är något allra extraordinärt.

– Det började redan när jag var liten. Jag dansade framför TV:n till MTV när jag var sex år och efter det har musiken aldrig lämnat mig. Den betyder allt.

Laurice skulle beskriva sig själv som en kreativ person vilket man märker i hennes musik. Låtarna hon har gjort finns både på Spotify och Youtube och det är en ganska annorlunda genre. Det är Pop som är inspirerat mycket av 80-talet som även påminner mycket om Latinamerikansk musik. Laurice sjunger både på engelska och spanska och hon beskriver att hon tycker det är kul att mixa genrer vilket också förklarar hennes kreativa sida. Dansen till musiken tycker också Laurice är viktigt och därför valet av den mer poppiga genren.

Spanskan lärde sig Laurice under tiden i Latinamerika och hon älskar också kunna blanda språken när hon sjunger. Hon menar också på att hennes halvlibanesiska ursprung också har påverkat hennes val av språk när hon sjunger. Alltså att hon försöker hitta ett mellanting mellan de olika språken.

Drömmen är att bli artist för Laurice och Spanien är målet. Hon har alltid velat bo där då hon inspireras mycket av kulturen och musiken i landet. Om fem år ser hon sig själv som jobbande och uppträdande i spanien men målet är såklart att vara en internationellt känd artist. 

– Att kunna jobba och uppträda på samma gång är såklart ett mål, men drömmen om att kunna vara artist på heltid kommer alltid finnas kvar, säger Laurice Cherfan.

Axel Strandberg

j21stax@svf.fhsk.se