Valet närmar sig och partilistorna för Jönköping är här. Däremot såg socialdemokraternas lista inte ut som Jonas Magnusson (S) hade förväntat sig.

Jonas Magnusson har varit aktiv i politiken i över tjugo år. 2010 röstades han i regionfullmäktige och nu hade han själv tyckt att det hade varit dags för nästa steg i karriären, riksdagen.
— Jag hade hoppats på att jag skulle få en plats bland de första sex namnen i alla fall, säger en besviken Magnusson som hamnade som nummer tio på listan.
Orsaken till att Jonas Magnusson inte hamnade högre upp vet han inte helt säkert. Han tror själv att partiet hellre vill se honom sitta kvar i regionfullmäktige, där han i september fick en post som gruppledare.

Hoppas på en förändring
Jonas Magnusson har däremot inte gett upp hoppet ännu. Eftersom listan inte fastställs förrän i början av december, ser han en möjlighet att få bli omplacerad. Han menar också att det finns ett tryck för att han borde vara längre upp på listan, då han själv tycker att han gör en god insats för partiet.
— Jag vet vad socialdemokraterna står för och är duktig på att både förklara och driva politiken, förklarar Jonas Magnusson och menar att han är bra på att även lyssna in och hitta bryggor med de resterande partierna.

G-BVQ5VFQ7W4