Oklara besked om USA-studier för elever på Collegelinje

Sofia Sallnäs och Maja Saldner är positiva trots oroligheterna. Foto: Olle Rydqvist

Under pandemin har flera skolor runt om i landet behövt tänka om kring sin undervisning. Collegelinjen på Södra Vätterbyggdens folkhögskola som delvis har sin undervisning i USA har fått planera om, och för studenterna har det inte riktigt blivit som de tänkt sig.

Planen var att eleverna skulle få undervisning av amerikanska lärare i Sverige för att sedan få åka till North Park University i Chicago för att studera i USA men pandemin gör att framtiden nu är oviss.

Det är svårt att säga om vi får åka eller inte, säger John Ahlström, linjeledare för Collegelinjen. Det vi vet är att North Park säger att vi är välkomna. Det som är haken är att Utrikesdepartementet avråder alla typer av resor utanför EU.

Att de studerande inte kan få klara besked om de kommer kunna åka till USA eller inte är någonting som eleverna förstod redan när de sökte till linjen och de är trots allt positiva.

Vi som sökte visste omredan innan att det såg oklart ut, säger Sofia Sallnäs som är elev på Collegelinjen. Oavsett vad är jag glad över att ha fått tolv nya kompisar och att jag upplevt folkhögskolelivet.

Olle Ryqvist 

j20ryol@svf.fhsk.se

Maha Obid 

j20obma@svf.fhsk.se

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up