Det är öppet hus på Södra Vätterbygdens folkhögskola och det är massor av folk som finns på plats och besöker dem olika linjerna på skolan. En av dem som besökt Journalistlinjen är Rebecca Hektor, 21. 

 – Jag har alltid letat efter vad jag vill bli. Jag har så många olika intressen, jag har aldrig velat bli typ lärare eller något sådant och en dag vaknade jag upp och hade journalist i huvudet och det lät bara rätt. Det bara knäppte till och så kände jag att det är klart jag ska bli journalist.

Södra Vätterbygdens folkhögskola har funnits länge och det kan finnas många olika anledningar till hur man har hittat hit på öppet hus, allt från internet till annonser men även genom prat mellan generationerna. Det märks att skolans rykte lever vidare från äldre till de yngre generationerna. En som inspirerade Rebecca Hektor att komma hit idag var hennes pappa.

– Jag insåg att jag ville bli journalist någon gång förra året och så gick tankarna direkt till Södra Vätterbygden eftersom min pappa gick en annan linje här på 80-talet, han har alltid pratat väldigt gott om skolan och jag visste att det fanns en journalistlinje så då sökte jag mig så klart hit.

Har du hört mycket bra om skolan?

– Jag har lite äldre kollegor och alla jag pratat med som vet vad det är säger att det är en väldigt bra skola.

Som journalist är det viktigt att hänga med på vad som händer, både internationellt och nationellt men även på lokal nivå. Att vara uppdaterad är en viktig del av vardagen för den som jobbar inom yrket. Det finns olika vägar att gå inom journalistiken. Linjen här på skolan erbjuder en stor variation av olika medier så som tidning, radio och TV. Men det är inte alltid en självklarhet att veta inom vilket område man vill jobba inom i framtiden men detta är någonting som Rebecca Hektor verkar ha en ganska klar bild av redan nu.

– Radio och TV är jag mest intresserad av men jag har även intresse av att skriva också men främst är det nog radio, TV och podcast.

Martin Sandberg
j22sama@svf.fhsk.se

G-BVQ5VFQ7W4