Från student på SVF till journalist på samhällsredaktionen i Göteborg. Carin Ahlqvists resa har varit lång men hon har alltid haft kul på vägen.
– Jag älskar detta yrket, säger hon.

Carin Ahlqvist växte upp i Småland och sökte till SVF för att hon ville bli journalist. Nu jobbar hon för SVT och är projektledare för intervjuprogrammet “Min sanning”.

– Jag ville egentligen jobba med radio och jag ville berätta. När jag började här hade jag ganska vaga uppfattningar om journalistens uppgift och roll. Ju mer jag läste så förstod jag också vilken roll jag hade och då kändes journalistyrket helt rätt för mig, säger hon.

Carin har nu jobbat i 13 år på samhällsredaktionen i Göteborg där de endast ägnar sig åt hard core samhällsjournalistik. Förväntningarna hon hade innan utbildningen stämde inte alls ihop med hur det blev senare.

– Tidigare har jag jobbat på P4 och P3 och det är en stor skillnad från vad jag gör idag. Det är en helt annan form av journalistik.

Det finns några saker hon skulle vilja säga till någon som funderar på att söka till journalistlinjen på SVF.

– Jag älskar ju detta yrket. Det är tufft och konkurrensutsatt men att få ringa eller gå fram till en människa och få ställa vilka frågor man vill är få förunnat. Vilka andra människor får det? Dessutom att människor svarar. Det tycker jag är helt fantastisk, säger Carin och fortsätter:

– Nu finns det ju också content på så många olika plattformar och då är det viktigt att behålla den journalistiska rollen. Journalistiken blir bara viktigare och viktigare eftersom alla kan vara sina egna utgivare numera. Det är också en skillnad från när jag började plugga.

Trots sin roll som projektledare för “Min sanning” ser hon sig lika mycket som en journalist som när hon jobbade på SR.

– Jag är ju inte hands on men jag är fortfarande otroligt delaktig. Jag hjälper andra, peppar andra och skäller på andra, haha. Jag kan sakna att inte vara hands on. Det roligaste som finns är ju trots allt att vara reporter, säger Carin Ahlqvist.

Axel Strandberg
J21stax@svf.fhsk.se

G-BVQ5VFQ7W4