Porsche fortsätter att växa på den svenska marknaden och när det nionde Porsche Centret skulle byggas i Sverige föll valet på Jönköping.
– Flera städer har varit med i ekvationen men valet var ganska självklart, säger Raine Wermelin, VD för Porsche Sverige.

JKPG Porsche

Den tyska sportbilstillverkaren Porsche har haft en stor tillväxt på den svenska marknaden under de senaste åren. Och tillsammans med ett av nordens största bilföretag, norska Bavaria Nordic, ska Porsche bygga sin nionde fullserviceanläggning i Sverige som förväntas stå klart i slutet av sommaren 2018.

I helgen gjorde Porsche Sverige det klart för allmänheten att centret skulle byggas någonstans i Jönköping, och enligt Raine Wermelin var det noggranna undersökningar som gjorde att valet föll på den småländska staden.
– Vi har gjort omfattande analyser under de senaste åren och har tagit reda på var våra kunder bor. Konkurrensen med andra bilföretag och potentialen att utöka vår försäljning har varit andra faktorer till valet.

Atteviks planerar också att bygga ett nytt Audi Center vid E4:an i Jönköping, har deras initiativ påverkat er på något sätt?
– Vi följer såklart deras utveckling men det har inte påverkat oss, vi i ledningen har varit bestämda sedan länge att det här är rätt val.

Var Porsches nya center kommer ligga vill inte Wermelin avslöja, men en sak som är säker är att det kommer att finnas nya arbetsmöjligheter när Porsche Sverige öppnar i Jönköping år 2018.
– Verksamheten kommer att byggas ut allt eftersom men när det är klart rör det sig om ungefär 15 heltidsanställningar.

G-BVQ5VFQ7W4