HV 71:s dystra trend fortsätter. I onsdagens match hemma mot Linköping åkte man på sin fjärde raka förslut efter att ha torskat med 2-3 i rivalmötet.

Det förväntades bli en jämn tillställning då de båda lagen har inlett säsongen starkt och befinner sig i tabelltoppen. Släng in ett derby på det och du hade en riktigt spännande drabbning att se fram emot.

Matchen inleddes i högt tempo där båda lagen fick heta chanser men de båda målvakterna Alba Gonzalo för HV 71 och Evelina Suonpää i LHC:s kasse stod på huvudena och höll sina lag kvar i matchen. 

Det dröjde däremot inte länge förrän LHC började ta över och ett bortamål hängde i luften. När HV då också drog på sig en utvisning lyckades Nicoline Söndergaard Jensen elegant styra in 0-1-målet för ”Cluben.

Även Linköpings andra mål kom i powerplay och återigen var det en styrning. Denna gång var det skyttedrottningen Kennedy Marchment som höll klubban rätt och vinklade in sitt 20:e mål på 22 matcher och drygar därmed ut sin skytteligaledning. 

Det var en match om vem som kunde styra mest och bäst. HV:s reduceringsmål var även det en styrning då Jessica Healey höll sig framme på Maja Jakobssons skott. 

Kort därpå var det däremot dags igen bakom Gonzalo. Sidney Morin sköt in sitt elfte mål för säsongen från sin backposition och 1-3 var ett faktum. 

I tredje perioden var det HV som fick jaga och fick ett tidigt reduceringsmål när Jenny Antonsson satte säsongens första mål efter en snygg passning av Maja Jakobsson. 

Närmare än så kom däremot inte HV 71 och matchen slutade 2-3 men inte utan lite dramatik på slutet. HV var dock aldrig riktigt nära och Linköping var det bättre laget och förde spelet även fast siffrorna snyggades till på slutet. 

Ett orosmoln för LHC är däremot att stjärnan Lara Stalder fick utgå skadad mot matchens slut. I en duell långt från pucken, med HV:s Fanny Rask landade hon olyckligt på sin axel och skrek ut sin smärta så det ekade i Kinnarps Arena. Det befaras att axeln är ur led men någon exakt skadeprognos har ej fastställts och det återstår att se när Stalder kan återgå till spel. 

HV 71 – Linköping 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)
0-1 17:46 PP1 Nicoline Söndergaard Jensen (Sidney Morin, Lene Tendenes)
Period 2:
0-2 22:30 PP1 Kennedy Marchment (Lara Stalder, Sidney Morin) 
1-2 32:10 EQ Jessica Healey (Maja Jakobsson)
1-3 35:04 EQ Sidney Morin (Nicoline Söndergaard Jensen)
Period 3:
2-3 46:00 EQ Jenny Antonsson (Maja Jakobsson, Linnea Andersson)
Skott: 26-30 (9-11, 10-13, 7-6)
Matchens lirare: Sidney Morin

G-BVQ5VFQ7W4