Lokalföreningen för Flottans Män återupptar sin verksamhet i Jönköping efter 40 års uppehåll. Föreningen vänder sig till de som arbetar och har arbetat inom flottan.

Jan Johansson, sjökapten och initiativtagaren till nystartandet av Flottans Män söker med ljus och lykta efter potentiella medlemmar här i staden med omnejd.

– Det är på tiden att Flottans Män gör en nystart i Jönköping, säger Jan.

Jan Johansson och Leif Aljered har nystartat Flottans Män i Jönköping.

Flottans Män fungerar framför allt som en kamratförening för de som arbetar inom marinen. Det finns lokalföreningar i omkring 30 orter i Sverige. Det är självklart havsorter som dominerar men det finns även föreningar i inlandet. Karlstad, Östersund och Växjö är platser där flottans män verkar. Nu ansluter sig så Jönköping till sällskapet. Jönköpingssektionen vill specifiktlyfta fram skönheten hos Vättern, eller som Esaias Tegnér kallade sjön; Göta Medelhav. Föreningen hoppas på att tillsammans med andra föreningar som har sin verksamhet i Vättern som t.ex. kanotföreningen, skepparföreningen, dykarklubben starta ett maritimt center där man lyfter fram Vätterns betydelse för Jönköping. Man hoppas också på att kunna ordna föreläsningar i historiskt intressanta teman rörande Vättern. En väntad gäst framöver blir Göran Palm som forskat kring orsakerna till ångbåten Per Brahes förlisning.

Text och foto: Bengt Albertsson

3 svar

  1. Hej! Vill bara göra ett litet inlägg. Vi heter Flottans Män och inte Flottans Vänner, även om vi är vänner allihopa…För övrigt är det ett trevligt referat =)
    MVH Jan O Johansson

  2. Hej, Erika heter jag och är tjugo år, vill bara säga att jan Johansson är skitsnygg, ingen som har hans nummer???

  3. Ledsen för att det blev vänner istället för män. Felet är nu åtgärdat. Tack för påminnelsen.

    Bengt Albertsson