Just nu är Barack Obama i Sverige. Uppståndelsen kring ankomsten är stor, men enligt Stockholmsborna är det inte enbart positivt.

– Jag väntar mig inte så mycket, de kommer inte åstadkomma några stora saker. De kanske bygger vissa broar men de kommer inte kläcka några världsidéer, säger en ung kille till Expressens Live-TV.

Efter kalabalik vid Arlanda där Obama runt tio landar, ska presidenten in i staden där kaos förväntas.

– Det är absurt, det här kommer att vända upp och ner på vår stad. Trafiken kommer att bli ett helvete, säger en äldre man.

Politiskt sett är tidpunkten känslig. Edward Snowden och situationen i Syrien är två känsliga ämnen som kan tänkas tas upp på möten mellan länderna.

– Jag hoppas på att Sverige vågar sätta press på Obama. Vi har också ett ansvar att ifrågasätta hans agerande i olika frågor och de förväntningarna jag hade på honom när han först blev president har inte riktigt infriats, säger en ung dam.

Även om politiken må stå i centrum ser flertalet invånare lättare på besöket.

– Jag ser det som en vänskapsmatch i fotboll, det är roligt att han kommer hit, han är ju en stor ledare. Men det kommer inte att hända speciellt mycket, avslutar en äldre man.

 

G-BVQ5VFQ7W4