Hallbys raketsäsong under fjolåret gav dem en plats i SHE. En bra start gav sken av en fortsättning på storformen. Nu väntar hemmapremiären i idrottshuset och det ser inte ut att bli så värst lugnt på läktarna.
– Jag hoppas att premiärnerverna har lagt sig, säger tränare Joachim Löfstedt.

IF Hallby har nu gjort sin inledande match i SHE. Damerna, som under förra året gjorde en riktigt fin säsong i allsvenskan och avancerade till SHE, inledde seriespelet mot en riktig seriekonkurrent – och lyckades vinna med tio mål.

– BK Heid är i samma fas som oss så det kändes såklart jättebra att ta hem två poäng. Skillnaden är att de har jättemånga nya spelare och håller på med ett lagbygge. Men det är nog ett lag som vi kommer fajtas med nere i botten, så det var en väldigt viktig seger, säger tränare Joachim Löfstedt.

I matchen mot Heid var det inga större förändringar i de blåkläddas spel, men Löfstedt är inte blyg för att ändra taktiken.

– Vi spelade exakt så som vi gjorde under alla våra allsvenska matcher förra säsongen, men nu till helgen kan det nog bli några ändringar. Vi mötte Lugi på försäsongen och gjorde en väldigt bra insats. Vårt 6-0 försvar fungerade riktigt bra då så det tänker vi testa återigen.

Hur är känslan i truppen efter premiärvinsten?

– Den är väldigt positiv. Vinner man så är det goda känslor. Alla är med på vad vi gör. Truppen är sammansvetsad och alla går åt samma håll så det känns riktigt bra.

Nu till helgen väntas hemmapremiären mot Lugi. Det kommer bli en svår match för Hallby mot ett starkt Lugi, men hemmaplansfördelen kan förhoppningsvis tala sitt tydliga språk.

– Det ska vara över 1000 biljetter sålda i nuläget så det känns ju jättekul. Sista matchen förra säsongen så var det 1700 på plats, så vi vet ju hur det känns. Premiärnerverna spelade in en del förra matchen, men jag hoppas att de har lagt sig inför helgen, säger Löfstedt.

Inför säsongen är han blyg med målsättningarna och vill inte sätta onödig press på sina spelare.

– Vi tippar oss själva tia av totalt tolv lag. Vi har ingen speciell taktik, det handlar bara om att vinna fler matcher än de andra lagen, säger han.

Axel Strandberg

J21stax@svf.fhsk.se 

G-BVQ5VFQ7W4