iphone-014  iphone-015
Foto: Mathias Andersson

HV71 fortsätter att övertyga i SHL. Under lördagseftermiddagen stod man för en ny kross efter att ha besegrat Djurgården med 5-1. Stockholmsklubben hade inte mycket att säga till om efter en uddlös insats. Positivare lät det hos Jönköpingslaget:
– HV71 mår bra just nu, säger tvåmålsskytten Simon Önerud.

Det var ett laddat HV71 som på lördagseftermiddagen tog emot Djurgården i Kinnarps Arena. Med hjälp av det fantastiska hemmastödet satte HV71 hög press mot det till synes uddlösa Djurgården. Det skulle däremot krävas spel fem mot tre för att de skulle ta ledningen. Efter skott mot mål kunde lagets hetaste spelare ta vara på returen och göra matchens första mål.
– Jag hade bra medspelare så det var en riktigt rolig match, säger målskytten Simon Önerud.
Hans kedja med Christensen och Tedenby stod för det mesta av målen och ungefär en och en halv minut efter Öneruds mål kunde hemmalaget även göra 2-0. Då genom återvändaren Erik Christensen som tyckte det var kul att vara tillbaka i Jönköping:
– Det var fantastiskt, vi hade otroligt bra stöd.

”Helt annat lag”

Amerikanen som inte har spelat på ett tag märkte snabbt att hans klubb spelade olikt sig från senast han var där.
– Vi spelade som ett helt annat ishockeylag jämfört med förra säsongen. Nu spelar vi med en högre fart och vi är mer aggressiva.
HV fortsatte trumma på i andra perioden och när ungefär halva matchen var spelad så satte Mattias Tedenby 3-0 efter ha varit snabb på returen. Djurgården reducerade visserligen väldigt tidigt efter Tedenbys mål genom Marcus Davidsson, men närmare än så kom aldrig Robert Ohlssons mannar.
– HV71 var klart bättre än oss, konstaterar huvudtränaren Robert Ohlsson under presskonferensen.

Bra grundspel ger succé

Under sista perioden var det inga konstigheter, utan matchbilden var den samma och HV71 gjorde 4-1 när Djurgårdsbacken Robin Press slarvar med pucken och Önerud kan stänka in den genom ett friläge.
Önerud har nu producerat fyra mål och sex assists på sex matcher och både för honom och laget fortsätter succén.
– Jag har jobbat hårt och vi har ett bra grundspel som alla kan luta sig mot, alla vet var vi har varandra, säger han.
5-1 blev slutresultatet och HV71 ligger nu tvåa i hela SHL.
– Vi mår bra nu. Vi är trygga och vet att utdelningen kommer men samtidigt är vi ödmjuka och har en del småsaker att förbättra.

 

Fakta HV71-Djurgården:
5-1 (2-0,1-1,2-0)
Publik: 6809
Period 1: PP2 1-0 17:29 Simon Önerud (Martin Thörnberg, Andreas Borgman) 2-0 19:00 Erik Christensen (Martin Thörnberg, Simon Önerud)
Period 2: 30:06 3-0 Mattias Tedenby (Christoffer Persson, Simon Önerud) 3-1 30:41 Marcus Davidsson (Jonathan Davidsson, Axel Jonsson-Fjällby)
Period 3: 4-1 45:56 Simon Önerud 5-1 49:30 Lawrence Pilut (Adam Almquist, Mattias Tedenby)

Skott: 34-17
Domare: Marcus Linde, Mikael Sjöqvist

 

 

G-BVQ5VFQ7W4